Egy vezető közgazdász szerint a bitcoin egy piramisjáték

-

Tendayi Kapfidze, a Nasdaqon is listázott Lending Tree hitelpiac vezető közgazdásza azt állítja, hogy a bitcoin egy „piramisjáték”, mivel feltalálóinak célja csak az volt, hogy pénzt keressenek a kriptopénz másoknak történő eladásával.

Egy, a Yahoo Finance-nek adott interjújában Tendayi Kapfidze azt mondta, szerinte a bitcoin „megoldás a problémakeresésben”, de még mindig mindig nem találta meg azt a problémát, amit keres.

Mint mondta:

Ez egy piramisjáték. Csak akkor gyarapszik a pénzed, ha utánad még több ember lép be. A világunkban nincs valódi haszna. Már tíz éve próbálnak valamilyen felhasználást találni neki.

A neves közgazdász kijelentései nem sokkal az után érkeznek, hogy egy, a Bank of America által közzétett jelentésből kiderült, miszerint a bitcoin eddig az évtized legjobb befektetése, hiszen ha valaki 10 éve 10 dollárt fektetett a vezető kriptopénzbe, mostanra 90 000 dollár boldog tulajdonosa.

Mindez annak ellenére, hogy 2018-ban mennyire véres medve piacnak lehettünk tanúi.

Az eddigi sikerei ellenére a pénzügyi szakértők még mindig azt állítják, hogy a kriptopénzek spekulatív befektetésnek számítanak.

Oliver Pursche, a Bruderman Asset Management vezető piaci stratégája a Yahoo Finance-nek elmondta, ő „számos kriptopénzzel” rendelkezik, amelyeket még 2016-ban és kora 2017-ben vásárolt.

Az öt, általa birtokolt kriptók közül reméli, egyikük egyszer majd fényesebben fog ragyogni, mint bármelyik.

Pursche hozzátette, azért fektetett kriptopénzekbe, hogy növelje portfólióját, és többet tudjon meg a mögöttes technológiáról.

Elmondása szerint nem azért fektetsz kriptopénzbe, mert „azt hiszed, hogy egyszer milliárdos vagy milliomos leszel neki köszönhetően”.

Ehelyett – érvelt – a kriptóba való befektetést „nagyon józanul” kell megvalósítanod, miközben tisztában vagy azzal, mennyi mindent veszíthetsz.

A bitcoinnak mindenféle hívei vannak, akik azt állítják, hogy az árfolyam növekedni fog a jövőben.

Megint mások – mint például a különcnek számító John McAfee kiberbiztonsági szakértő extrém módon bullish jóslatait illetően. Mike Novogratz, milliárdos befektető szerint a BTC-vel 2020-ban 12 000 dollár fölött kereskednek majd.

Az olyan bitcoinmedvék, mint Peter Schiff viszont foggal-körömmel ragaszkodnak ahhoz, hogy a zászlóshajó hamarosan elsüllyed.

Schiff szerint még elér egy 1000 dolláros támaszszintet, ahonnan aztán egy kicsit ugyan megpattan az árfolyam, végül azonban örök csökkenésre lesz ítélve.

Olvastad már? Bitcoin 2019 – A kriptovaluták hullámvölgyes éve véget ért

Forrás: cryptoglobe.com
Kiemelt kép: Bitcoin Clipart

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!