Mikor érheti el a bitcoin az 1 millió dolláros árfolyamot?

-

Az árfolyambecsléseket általában sok bírálat éri, főleg akkor, ha mai szemmel nézve is nevetségesek a becsült összegek. Az egymillió dollár értékű bitcoin nem lehetetlen, de még nagyon messze vagyunk tőle.

2038-ra 1 millió dollár lehet az árfolyam?

A korábbi piaci ciklusok alapján megbecsülhetjük, hogy alakulhatnak a jövő ciklusai. Az egyetlen bökkenő, hogy a bitcoin csupán egy évtizede létezik, így nincs sok adatunk.
Benjamin Cowen, elemző legújabb videójában a bitcoin logaritmikus regressziós modelljét vette alapul, hogy reálisan megbecsülje mikor érheti el a vezető kriptopénz a hét számjegyet.


Az első feltételezés, hogy a piaci ciklusok egyre hosszabbak, az első csúcs-csúcs közötti időszakhoz 2,5 míg a másodikhoz 4 év kellett. Egyelőre csak ezzel a két adatponttal dolgozunk, úgyhogy a hibaszázalék nagy lehet.
Az elmélet szerint a 2017-es decemberi csúcs után 5,5 évvel várható a következő. Ez azt jelentené, hogy 2023-ra 100 000 dollár lehet a bitcoin árfolyama. Ezt mind azzal a feltételezéssel számolták ki, hogy a feleződés miatt idén nem lesz árfolyamugrás.
Cowen hozzátette, hogy ez mind feltételezés, és nem foglalkozik az időközben létrejövő több ezer dolláros emelkedésekkel és összeomlásokkal.
Számítási alapján az ezt következő piaci ciklus 7 évbe telne és 2030-ra akár 500 000 dollár lehet a bitcoin árfolyama.
A piaci ciklusok elhúzódásával a csúcsok egyre közelebb kerülnének a regressziós szalaghoz. Ezzel számolva 2038-ban vagy 2040-ben 1 millió dollárig is emelkedhet a bitcoin árfolyama.

További 4 feleződés

Addigra még több feleződésen fogunk átesni, ami drasztikusan csökkenti a készletet és így a bitcoin ritkaságát is.
Az eredményeket úgy számolták ki, hogy logaritmikus visszahúzódási szinteket rendeltek a lehetséges támasz- és ellenállási szintekhez az idő múlásával.
Azt is hozzátette, hogy az árfolyam ingadozása csökkent az idő múlásával, így a „mánia fázisok” is elmúlnak idővel.
A következő piaci ciklus hatalmas nyereségeket hozhat az elkövetkezendő 3 év során, de azt ezt követő ciklusok sokkal szelídebb megtérüléssel járhatnak majd.

 „Ha a bitcoinpiacokon vagy, akkor sokkal nagyobb megtérülésed lehet az elkövetkezendő három év során.”

Tehát a legújabb elemzés szerint a 2030-as években várható a bitcoin egy millió dolláros árfolyama. Ha így lesz, akkor John McAfee sajnos elbukja merész fogadását.

Olvastad már? Mindenki készen áll az Ethereum január elsejei láncelágazására?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Kivezetik az USDC tokent a Tron hálózatál

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a Tron hálózatát. A token-létrehozást azonnal leállították, a jelenlegi készlet pedig 2025 februárjáig...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!