Az Ethereum az év leginaktívabb napját választotta a következő hard fork elvégzéséhez. Január elsején életbe lép a Muir Glacier hard fork, amely ismét elhalasztja a nehézségbombát.

Megfeledkeztek a bombáról az utolsó hard fork során

Meglepő oka lehet annak, hogy miért ezt a dátumot választották, ugyanis a fejlesztők egyszerűen megfeledkeztek a nehézségbomba hatástalanításáról a pár hete bevezetett Istanbul hard fork során.

A mostani változás meglehetősen apró, de számos tőzsde és csomópont üzemeltetője állhat munkába miatta az újévi ünneplés során.

A bitcoinmaximalista Samson Mow – aki a Blockstream igazgatója – is megszólalt az időpont rossz kiválasztása miatt.

 „Ha bármi balul sül el, akkor rosszabb nap nem is létezhet a helyreállításhoz. Január elseje relatíve inaktív nap lesz a kriptopiacok számára, nem biztos, hogy sokan egy csomópont frissítése mellett teszik le újévi fogadalmukat.”

Az Ethernodes szerint a csomópontok 63.2 %-a áll készen a változásokra. További 40% pedig a protokolljait állítja. Az elmúlt három hónap során a nehézség növekedése nagyban kihatott a bányászásra, nagyjából 20%-kal csökkent.

A blokkok megtalálása egyre nehezebb lett az etherbányászok számára, sokan nem is bányásznak amíg nem lesznek kedvezőbbek a feltételek.

A bányászok kapitulálnak a nehézség és a rossz árfolyam miatt

A megnövekedett nehézség mellett az ether értékének csökkenése sem túl bíztató. Az kriptopénz árfolyama 200 dollárról 131 dollárig esett. Sokan attól tartanak, hogy a mostani kisebb növekedés csak még nagyobb áreséseket előz meg.

Ha optimistábbak akarunk lenni, akkor látható, hogy a tőzsdék sikeresen alkalmazták a frissítést, így azonnal csatlakozhatnak majd a protokoll megfelelő verziójához.

Azonban ismét csak megfigyelhető, hogy a fejlesztőcsapat nem megfelelően irányított. Az Ethereum fejlesztői több fejlesztést is terveznek az ETH 2.0 megérkezésével.

A korábbi, Istanbul hard fork hasonlóan érkezett, a legtöbb csomópont az utolsó másodpercre hagyta a frissítést. Ennek ellenére az Istanbul sikeresen életbe lépett, nem úgy, mint a tesztnet, amely két láncra oszlott. Mindazonáltal az Ethereum ismét felkapta a bitcoinmaximalisták figyelmét, akik újult erővel kritizálják a hálózatot.

Továbbra is bizonytalan az átállás az ETH 2.0-ra, még mindig kérdéses, hogyan lehet megőrizni az eredeti láncot, hogy egy töredékláncon folytatódjon.

Az Ethereum-csomópontok már nem rendelkeznek a teljes megosztott főkönyvvel, az csak néhány „archív csomóponton” elérhető.

Olvastad már? Erre számít a kriptopiac a májusi feleződés után

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: Cryptocurrency News


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂