Mindenki készen áll az Ethereum január elsejei láncelágazására?

-

Az Ethereum az év leginaktívabb napját választotta a következő hard fork elvégzéséhez. Január elsején életbe lép a Muir Glacier hard fork, amely ismét elhalasztja a nehézségbombát.

Megfeledkeztek a bombáról az utolsó hard fork során

Meglepő oka lehet annak, hogy miért ezt a dátumot választották, ugyanis a fejlesztők egyszerűen megfeledkeztek a nehézségbomba hatástalanításáról a pár hete bevezetett Istanbul hard fork során.
A mostani változás meglehetősen apró, de számos tőzsde és csomópont üzemeltetője állhat munkába miatta az újévi ünneplés során.
A bitcoinmaximalista Samson Mow – aki a Blockstream igazgatója – is megszólalt az időpont rossz kiválasztása miatt.

 „Ha bármi balul sül el, akkor rosszabb nap nem is létezhet a helyreállításhoz. Január elseje relatíve inaktív nap lesz a kriptopiacok számára, nem biztos, hogy sokan egy csomópont frissítése mellett teszik le újévi fogadalmukat.”

Az Ethernodes szerint a csomópontok 63.2 %-a áll készen a változásokra. További 40% pedig a protokolljait állítja. Az elmúlt három hónap során a nehézség növekedése nagyban kihatott a bányászásra, nagyjából 20%-kal csökkent.
A blokkok megtalálása egyre nehezebb lett az etherbányászok számára, sokan nem is bányásznak amíg nem lesznek kedvezőbbek a feltételek.

A bányászok kapitulálnak a nehézség és a rossz árfolyam miatt

A megnövekedett nehézség mellett az ether értékének csökkenése sem túl bíztató. Az kriptopénz árfolyama 200 dollárról 131 dollárig esett. Sokan attól tartanak, hogy a mostani kisebb növekedés csak még nagyobb áreséseket előz meg.
Ha optimistábbak akarunk lenni, akkor látható, hogy a tőzsdék sikeresen alkalmazták a frissítést, így azonnal csatlakozhatnak majd a protokoll megfelelő verziójához.
Azonban ismét csak megfigyelhető, hogy a fejlesztőcsapat nem megfelelően irányított. Az Ethereum fejlesztői több fejlesztést is terveznek az ETH 2.0 megérkezésével.
A korábbi, Istanbul hard fork hasonlóan érkezett, a legtöbb csomópont az utolsó másodpercre hagyta a frissítést. Ennek ellenére az Istanbul sikeresen életbe lépett, nem úgy, mint a tesztnet, amely két láncra oszlott. Mindazonáltal az Ethereum ismét felkapta a bitcoinmaximalisták figyelmét, akik újult erővel kritizálják a hálózatot.


Továbbra is bizonytalan az átállás az ETH 2.0-ra, még mindig kérdéses, hogyan lehet megőrizni az eredeti láncot, hogy egy töredékláncon folytatódjon.
Az Ethereum-csomópontok már nem rendelkeznek a teljes megosztott főkönyvvel, az csak néhány „archív csomóponton” elérhető.

Olvastad már? Erre számít a kriptopiac a májusi feleződés után

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Cryptocurrency News

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!