Hatalmas frissítést kapott az Ethereum hálózata, a fejlesztés az Istanbul nevet viseli.

Ez egy hard fork volt, amely számos fejlesztést hozott az Ethereum hálózata számára. Lehetővé tett egy második szintű skálázási lehetőséget, mely másodpercenként akár 3000 tranzakcióra is képes lehet a decentralizáció és a titkosítás megtartása mellett.

A Matter Labs 2019-ben egy ösztöndíjat kapott az Ethereum alapítványtól, amiért támogatták a második szintű skálázási megoldás fejlesztését.

A csapat azóta is keményen dolgozik a ZK Sync fejlesztésén. Ez egy nem bizalom alapú skálázási és titkosítási megoldás, amely a fejlesztői és felhasználói élményre koncentrál.

Alex Gluchowski, a Matter Labs alapítója elmonta:

„Egy sikeres skálázási megoldás nem csak a tranzakciók mennyiségéről szól egy publikus blokklánc esetében. Több millió felhasználó igényét kell kielégítenie a decentralizáció feláldozása nélkül. A kripto tömeges elterjedésének alapfeltétele a nagy sebesség, az alacsony költségek, a kifinomult felhasználói felület és a titkosítás.”

Istanbul

Az Ethereum hálózata sikeresen átesett az Istanbul fejlesztésen, ezt követően számos platform fejezte ki hivatalos támogatását a frissítés mellett. A Binance hivatalosan támogatta a fejlesztést.

A Coinbase a Twitteren jelentette be, hogy támogatják a kezdeményezést, illetve, hogy a fejlesztés életbe lépése után folytatódhat az ERC20 tokenek be és kiutalása.

Forrás: cryptodaily.co.uk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂