A litván központi bank kripto-emlékérmet bocsát ki

-

A napokban megjelent sajtóhírek alapján a Bank Of Lithuania digitális, blokklánc-alapú gyűjtői emlékérmet bocsát ki 2020 tavaszán.

Az érme az ország 1918 február 16-i Függetlenségi Nyilatkozatának állít emléket. A névértéke 19,18 euró lesz, és fizikailag egy bankkártyához hasonló formában fogják kibocsátani.
Marius Jurgilas, a bank képviselője elmondta, azért választották ezt a témát, mert a Nyilatkozat történelmi hatása jelentős az országra nézve.
A blokklánc technológia segítségével 24000 tokent fognak kibocsátani, mindegyik a Nyilatkozat egyik aspektusát fogja tartalmazni. Az érmék hat különböző típusban lesznek elérhetők, típusonként 4000 darab.

Vásárláskor a vevő hat véletlenszerűen kiválasztott érmét kap. Mikor pedig mind a hat típusúból rendelkezik egy darabbal, jogosult lesz a fizikai formájú, ezüstből készült érmére is. A tokeneket a bank saját online boltjában lehet megvásárolni.
A bank reménykedik abban, hogy ezzel a kezdeményezéssel sikerül felkelteni a fiatalabb generáció figyelmét a numizmatika irányába, és a vásárlási folyamatban tetten érhető véletlenszerűség visz egy kis játékot a történetbe. Amely szintén fontos szempont lehet a fiataloknak.

Valami nagyobb dolog része

Jurgilas azt is elmondta, ez az egész egyfajta tanulási folyamat is a bank részéről, hiszen így első kézből szerezhetnek tapasztalatokat a virtuális vagyontárgyak létrehozásával kapcsolatban.
Ezek a tapasztalatok pedig különösen fontosak most, hogy már a bankok, központi bankok szintjén is beszédtéma a kriptopénzek és a blokklánc-technológia fejlődő iparága.
Ez a lépés részükről csak az első az úton, amely a fintech és az innovációk felé vezet. Még októberben jelentették be, hogy a saját blokklánc-platformjuk fejlesztéséért már ketten versenyeznek, a jól ismert IBM és az újabb játékosnak számító Tieto IT-szolgáltatásokat nyújtó cég.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!