Bár nem most éli legszerencsésebb időszakát a bitcoin, mégis minden irányból olyan hírek érkeznek, amelyek szerint mindez hamarosan véget ér. Sok ezek közül csak üres, nem alátámasztott kijelentés. Hozhat-e enyhülést a feleződés?

Mai cikkünkben bemutatunk egy nagyon erős, arra utaló jelet, hogy a 2020-as bikafutam igenis reális forgatókönyv.

HODL!

Ha az elmúlt néhány évben követted a kriptoközösséget, minden bizonnyal találkoztál már a HODL kifejezéssel.

Az angol „hold“, azaz tartni vicces betűjátéka ez, amely a legenda szerint egy fórumozó félregépelése nyomán terjedt el a kriptózók körében.

Azokra a befektetőkre utalnak ezzel, akik az árfolyam hosszú távú növekedésében hisznek, mondjuk deflációnak és feleződésnek köszönhetően, emiatt nem adják el kriptopénzeiket, csak számítógépükön tárolják.

Sokan tekintenek viccként a „mozgalomra“, a legújabb adatok viszont arra engednek következtetni, hogy mindez több, mint egy mém – ez a valóság.

A HODLerek masszív növekedésre számítanak 2020-ban

Alistair Milne, az Altana Digital Currency Fund informatikai vezetője nemrég megjegyezte, hogy egy elemzés szerint a jelenleg létező 18,12 millió BTC nagyjából 70 százaléka több mint 6 hónapja érintetlen.

Ezt a tényt teljesen laikusan is el lehet magyarázni – ha nem akarok eladni, nem fogom mozgatni a kriptopénzt.

Bár minedez önmagában is figyelemre méltó, Milne hozzátette, hogy ez e tendencia szintén megjelent néhány hónappal a legutóbbi, 2016-os feleződés előtt is, egy brutális medve piacot követően.

Mit jelent ez az árfolyamot illetően?

Mit jelent a kriptobefektetők 2020 májusában esedékes feleződés előtti, „hodlerezésre“ való hajlama a kriptopénzpiac tekintetében? Az elemzők szerint arra utal, hogy a bitcoin egy újabb bikafutam küszöbén áll.

Melik Manukyan, kiemelkedő kriptomérnök és -kommentátor nemrég közzétett egy táblázatot, amelyből látszik, hogy a „hodlerezés“ nagy startégiája drámaian növelheti az árfolyamot.

Szintén megjegyezte, hogy a feleződésnek nagy hatása lesz a BTC-piac keresletére és kínálatára, amely végül egy még nagyobb árnövekedéshez, valamint a kibányászott BTC-k értékesítésének csökkenéséhez vezethet.

Irány Pamplona!

Ezt a valóságot maga Milne is megismételte. Nemrég megjelent hírek szerint a kriptopénzek területén régi motorosnak számító befektető beszélt arról, hogy a halving életbe lépése után az összes újonnan kibányászott bitcoinok felét két nagy társaság ügyfelei vásárolják majd fel: ezek a GrayScale és a Square.

Persze nem szabad megfeledkezni a Coinbase, RobinHood és eToro ügyfeleiről sem. Ez a tény erősen összefügg Manukyan szentimentumával, miszerint a halving azért növeli majd meg az árakat, mert a kereslet stagnálása/növekedése mellett csökkenti a beérkező kínálatot.

Ami a pontos árfolyamcélokat illeti, az előző feleződések után általában 1000 százalékos növekedés érkezett. Néhányan meg vannak győződve arról, hogy a következő ciklusban is valami hasonló játszódhat majd le.

Példaként fel lehet hozni PlanB kriptofelhasználó stock-to-flow modelljét is, amely a BTC keresletét és kínálatát vizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy a 2020-as feleződés után 55 ezer dolláros ár várható.

Olvastad már? Alessio Rastani: A bitcoin “Jolly Joker”-forgatókönyve

Forrás: kryptomagazin.sk

Kiemelt kép: A WP Life


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

microcoin