Alessio Rastani, a Youtube népszerű kriptoelemzője egy új videót tett közzé, amelyben a bitcoin Jolly Joker-forgatókönyvéről ad részletesebb leírást.

Vajon a mostani áresések szétzúzhatták-e a piacot, és ha igen, mire számítsunk ezután?

Mi az a jolly joker forgatókönyv?

A Bitcoinist július végén számolt be arról, hogy Rastani akkor bullishba fordult, és egy ellentmondásos „jolly joker” forgatókönyvet jelzett előre a bitcoin számára.

A bitcoin idén akkor húzódott vissza először parabolikus növekedéséből, számos elemző pedig úgy érezte, hogy mindez elegendő volt ahhoz, hogy a felfelé tartó lendület növekedjen.

Rastani azonban – ugyan nem zárta ki ezt a lehetőséget – mégis mélyebb visszahúzódási lehetőségeket helyezett kilátásba.

A bitcoin árfolyamának egy hatezer dollár alá való csökkenést jósolt. Mindez olyan jelentős befektetői tőkét vonzott volna, amely később egy még erősebb raliban kiteljesedve rekordokat állít majd fel 2020 közepén.

A kapituláció még nem történt meg

A bitcoin árfolyama nyár óta már számtalanszor csökkent, a Rastani által jósolt szinteket azonban eddig még nem sikerült elérnie.

Ennek ellenére hisz abban, hogy további árfolyamesésekre kell számítanunk. A jolly joker forgatókönyv kulcsindikátorai továbbra is magukban foglalják azt, hogy mennyire pesszimista a mainstream sajtó a kriptopénzekkel kapcsolatos cikkei kapcsán, illetve, hogy a vélemények nagyobbik része mennyire bearish.

A 6000 dollár alá történő zuhanás kiszűrné a gyenge láncszemeket; főleg a FOMO-csürhét, akik a júliusi tetőzések közepette vásároltak be, de nincs elég fejlett idegrendszerük ahhoz, hogy az eszköz leépülése közben is kövessék HODL-stratégiájukat.

Ezek az ellentétes indikátorok végül olyanfajta pánikot és kapitulációt eredményezhetnek, mint amilyet a jolly joker forgatókönyvben is megjósoltunk. A megkönnyebbülést és optimizmust követően pedig a BTC ára egy újabb bullish ciklusba érhet.

De hisz az árfolyam nemrég ugrott 400 dollárnyit!

Igen, így történt, de tudatosítanunk kell, hogy az ilyenfajta növekedéseknek nincs olyan nagy jelentőségük ilyen árfolyam mellett.

A jolly joker forgatókönyv pedig mindössze egy lehetséges kimenetel. A bitcoin árfolyamának talán nem kellene újra 6000 dollár alá esnie. Most még az is szép lenne, ha az ilyenfajta növekedések dominálnának, és vissza se kellene néznünk.

A felvetés csak annyi volt, hogy ha 6000 dollár alá kerülünk, a gyengék meg elbuknak a kapitulációs fázisban, akkor a következő rali még erősebb lehet. Ahogy azonban bármely más üzlet, úgy a bitcoin esetében is bármi megtörténhet.

Olvastad már? 3 milliárd dollárnyi bitcoin kerülhet kibányászásra 2020-ban

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂