3 milliárd dollárnyi bitcoin kerülhet kibányászásra 2020-ban

-

A legújabb becslések szerint 2020-ban nagyon beindulhat a bitcoinbányászás. A bányászok nagyjából 3 milliárd dollárnyi bitcoint fognak kitermelni a jelenlegi árfolyammal számolva.
A bányászás mindig is létfontosságú volt a bitcoin hálózata számára. A bányászok hitelesítik a tranzakciókat, gyártanak új blokkokat, amellyel növelik a bitcoin készletét.
Az elmúlt évek alatt ez meglehetősen stabilan növekedett, így a nehézség is folyamatosan emelkedett.
Mindeközben történt két feleződés is, amely a csökkent készletnek hála jelentősen megemelte a bitcoin értékét.

Az árfolyam ingadozása fenyegeti a bányászást – mit lehet tenni?

A bitcoin hírhedten nagy ármozgásai áldás és átok is a piac minden résztvevője számára. A bányászokat különösen rosszul érinti, ugyanis az árfolyam ingadozása nagyban kihat a nyereségükre, illetve annak előrejelzésére.
A bitcoin 2018-as medve piaca miatt sokan otthagyták a bányászipart, ugyanis magasabb volt az előállítási költség, mint maga az árfolyam.
A legújabb jelentések szerint a bányászok megnyugodhatnak.
A South China Morning Post szerint a Nasdaq által listázott bitcoinbánya-felszereléseket gyártó Canaan üzleti megállapodást kötött hongkongi likviditási és market maker szolgáltatókkal, hogy „kockázatkezelési termékeket és módszereket nyújtsanak ügyfelei számára a bitcoin áringadozásai miatt.”
A Canaan személyre szabott pénzügyi eszközöket kínál ügyfelei számára. Ezekkel az eszközökkel az ügyfelek csökkenthetik az esetleges veszteségeket, és az ebből befolyó összeget további felszerelésre költhetik.
Ezek a kockázatkezelési eszközök szinte elengedhetetlenek a bányásziparban. Kevin Shao, a Canaan blokkláncrészlegének igazgatója szerint jelenleg nincsenek olyan termékek, amelyek a piaci igényeknek megfelelnének.

3 milliárd dollárnyi bitcoin kerül kibányászásra 2020-ban

Szakértők szerint a 2020-as év nagyon kedvezhet a bitcoin bányásziparának. A GSR becslése szerint a jelenlegi árfolyammal számolva nagyjából 3 milliárd dollárnyi bitcoin kerül kibányászásra világszerte.
A becslés azzal számol, hogy naponta 1800 új bitcoin kerül forgalomba. Májusban azonban a blokkjutalom feleződik, ezzel arányosan pedig az előállítási érték is napi 900 bitcoinra csökken.
Világszerte új bitcoinbányák nyílnak, Oroszországban, Kínában és az USA-ban is, amely jelentősen csökkentheti Kína monopol helyzetét. Ezzel a bitcoinbányászás valóban decentralizációdhat.
A Reuters szerint az olyan pénzügyi termékek, mint a hashrátaalapú határidős ügyletek, segíthetnek a bányászoknak abban, hogy bebiztosítsák magukat a bitcoin hashrátájának ingadozásaival szemben.
Ez megerősíthetné a bányászásba vetett bizalmat, így még több résztvevő léphetne az iparba.

Olvastad már? A bitcoin legdrámaibb mozdulatai 2017 óta

Forrás:  bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

A pendrive-ok, más néven USB-meghajtók több mint egy tucat éve velünk vannak. Leváltották a hajlékonylemezeket, kiszorítják a CD-ket és DVD-ket is, elkísérnek minket mindennapjainkban –...

Chainlink technikai elemzés 03.30.

Prémium Chainlink A ChainLink árelemzése volatilis piacot mutat, csökkenő tendenciával. A ChainLink legutóbbi piaci viselkedése azt sugallja, hogy az ár viszonylag stabil tendenciát mutat, kisebb ingadozásra való hajlammal. A...

Az Aptos (APT) legújabb együttműködése lendíthet az árfolyamán?

Az Aptos az Econia Labs-szal együttműködve igyekszik frissíteni DeFi alapítványát, hogy több új generációs DeFi terméket vonzzon a platformjára. Bár a lépés célja, hogy hasznot húzzon...

Sam Bankman-Fried ártatlannak vallja magát

Sam Bankman-Fried, az FTX alapítója a Reuters jelentése szerint ártatlannak vallja magát a kampányfinanszírozási törvények kijátszásának és egy vagy több kínai kormánytisztviselő megvesztegetése vádjában. Korábban...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!