A legújabb becslések szerint 2020-ban nagyon beindulhat a bitcoinbányászás. A bányászok nagyjából 3 milliárd dollárnyi bitcoint fognak kitermelni a jelenlegi árfolyammal számolva.

A bányászás mindig is létfontosságú volt a bitcoin hálózata számára. A bányászok hitelesítik a tranzakciókat, gyártanak új blokkokat, amellyel növelik a bitcoin készletét.

Az elmúlt évek alatt ez meglehetősen stabilan növekedett, így a nehézség is folyamatosan emelkedett.

Mindeközben történt két feleződés is, amely a csökkent készletnek hála jelentősen megemelte a bitcoin értékét.

Az árfolyam ingadozása fenyegeti a bányászást – mit lehet tenni?

A bitcoin hírhedten nagy ármozgásai áldás és átok is a piac minden résztvevője számára. A bányászokat különösen rosszul érinti, ugyanis az árfolyam ingadozása nagyban kihat a nyereségükre, illetve annak előrejelzésére.

A bitcoin 2018-as medve piaca miatt sokan otthagyták a bányászipart, ugyanis magasabb volt az előállítási költség, mint maga az árfolyam.

A legújabb jelentések szerint a bányászok megnyugodhatnak.

A South China Morning Post szerint a Nasdaq által listázott bitcoinbánya-felszereléseket gyártó Canaan üzleti megállapodást kötött hongkongi likviditási és market maker szolgáltatókkal, hogy „kockázatkezelési termékeket és módszereket nyújtsanak ügyfelei számára a bitcoin áringadozásai miatt.”

A Canaan személyre szabott pénzügyi eszközöket kínál ügyfelei számára. Ezekkel az eszközökkel az ügyfelek csökkenthetik az esetleges veszteségeket, és az ebből befolyó összeget további felszerelésre költhetik.

Ezek a kockázatkezelési eszközök szinte elengedhetetlenek a bányásziparban. Kevin Shao, a Canaan blokkláncrészlegének igazgatója szerint jelenleg nincsenek olyan termékek, amelyek a piaci igényeknek megfelelnének.

3 milliárd dollárnyi bitcoin kerül kibányászásra 2020-ban

Szakértők szerint a 2020-as év nagyon kedvezhet a bitcoin bányásziparának. A GSR becslése szerint a jelenlegi árfolyammal számolva nagyjából 3 milliárd dollárnyi bitcoin kerül kibányászásra világszerte.

A becslés azzal számol, hogy naponta 1800 új bitcoin kerül forgalomba. Májusban azonban a blokkjutalom feleződik, ezzel arányosan pedig az előállítási érték is napi 900 bitcoinra csökken.

Világszerte új bitcoinbányák nyílnak, Oroszországban, Kínában és az USA-ban is, amely jelentősen csökkentheti Kína monopol helyzetét. Ezzel a bitcoinbányászás valóban decentralizációdhat.

A Reuters szerint az olyan pénzügyi termékek, mint a hashrátaalapú határidős ügyletek, segíthetnek a bányászoknak abban, hogy bebiztosítsák magukat a bitcoin hashrátájának ingadozásaival szemben.

Ez megerősíthetné a bányászásba vetett bizalmat, így még több résztvevő léphetne az iparba.

Olvastad már? A bitcoin legdrámaibb mozdulatai 2017 óta

Forrás:  bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂