3 milliárd dollárnyi bitcoin kerülhet kibányászásra 2020-ban

-

A legújabb becslések szerint 2020-ban nagyon beindulhat a bitcoinbányászás. A bányászok nagyjából 3 milliárd dollárnyi bitcoint fognak kitermelni a jelenlegi árfolyammal számolva.
A bányászás mindig is létfontosságú volt a bitcoin hálózata számára. A bányászok hitelesítik a tranzakciókat, gyártanak új blokkokat, amellyel növelik a bitcoin készletét.
Az elmúlt évek alatt ez meglehetősen stabilan növekedett, így a nehézség is folyamatosan emelkedett.
Mindeközben történt két feleződés is, amely a csökkent készletnek hála jelentősen megemelte a bitcoin értékét.

Az árfolyam ingadozása fenyegeti a bányászást – mit lehet tenni?

A bitcoin hírhedten nagy ármozgásai áldás és átok is a piac minden résztvevője számára. A bányászokat különösen rosszul érinti, ugyanis az árfolyam ingadozása nagyban kihat a nyereségükre, illetve annak előrejelzésére.
A bitcoin 2018-as medve piaca miatt sokan otthagyták a bányászipart, ugyanis magasabb volt az előállítási költség, mint maga az árfolyam.
A legújabb jelentések szerint a bányászok megnyugodhatnak.
A South China Morning Post szerint a Nasdaq által listázott bitcoinbánya-felszereléseket gyártó Canaan üzleti megállapodást kötött hongkongi likviditási és market maker szolgáltatókkal, hogy „kockázatkezelési termékeket és módszereket nyújtsanak ügyfelei számára a bitcoin áringadozásai miatt.”
A Canaan személyre szabott pénzügyi eszközöket kínál ügyfelei számára. Ezekkel az eszközökkel az ügyfelek csökkenthetik az esetleges veszteségeket, és az ebből befolyó összeget további felszerelésre költhetik.
Ezek a kockázatkezelési eszközök szinte elengedhetetlenek a bányásziparban. Kevin Shao, a Canaan blokkláncrészlegének igazgatója szerint jelenleg nincsenek olyan termékek, amelyek a piaci igényeknek megfelelnének.

3 milliárd dollárnyi bitcoin kerül kibányászásra 2020-ban

Szakértők szerint a 2020-as év nagyon kedvezhet a bitcoin bányásziparának. A GSR becslése szerint a jelenlegi árfolyammal számolva nagyjából 3 milliárd dollárnyi bitcoin kerül kibányászásra világszerte.
A becslés azzal számol, hogy naponta 1800 új bitcoin kerül forgalomba. Májusban azonban a blokkjutalom feleződik, ezzel arányosan pedig az előállítási érték is napi 900 bitcoinra csökken.
Világszerte új bitcoinbányák nyílnak, Oroszországban, Kínában és az USA-ban is, amely jelentősen csökkentheti Kína monopol helyzetét. Ezzel a bitcoinbányászás valóban decentralizációdhat.
A Reuters szerint az olyan pénzügyi termékek, mint a hashrátaalapú határidős ügyletek, segíthetnek a bányászoknak abban, hogy bebiztosítsák magukat a bitcoin hashrátájának ingadozásaival szemben.
Ez megerősíthetné a bányászásba vetett bizalmat, így még több résztvevő léphetne az iparba.

Olvastad már? A bitcoin legdrámaibb mozdulatai 2017 óta

Forrás:  bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!