Egy bitcoinfejlesztő rávilágított a bitcoin jövőjére

-

Sokakat érdekel a bitcoin értékének változása, azonban a vezető kriptopénz technológiai képességeiről sem érdemes megfeledkezni.

A Lightning-fizetésekkel fejlődik tovább a Bitcoin hálózata

2020-ban, több mint tíz évvel a genézis blokk létrejötte után váratlan módon változik a Bitcoin hálózata. Az aktív bányászat és az új ASIC gépek mellett a Lightning-hálózat (LN) jelentősen megváltoztatja a Bitcoint.
John Newbery, a bitcoin egyik fejlesztője egy Twitter-bejegyzést indított az elemzések alapján, melyben azt sugallta, hogy a Lightning lehet a bitcoin evolúciójának legnagyobb lépése. Sokan kritizálják a hálózatot, de az mégis lehetővé teszi a gyors peer-to-peer utalásokat.

Új technológiákat fejlesztenek, hogy a LN még simábban működjön és lehetővé tegye a több útvonalon zajló fizetéseket, így javítva a rendszer fizetőképességét.
Több csapat is dolgozik a LN fejlesztésén, ilyen például a Blockstream, amely a c-lightningot, a protokoll egy pehelysúlyú verzióját fejleszti. Az ACINQ által fejlesztett Eclair egy Scala-megvalósítás, emellett létezik még az LND és a Rust Lightning is.
A LN egyelőre kísérleti, de az elemzők szerint az egész Bitcoin ökoszisztémájára kiterjedhet. A Bitfinex után más tőzsdék is elkezdhetik a Lightning utalásokat.

 „Még több Lightning-tárcát láthatunk majd: nem ellenőrzött, önellenőrzött és teljesen önállóan kezelt tárcákat. Ez egy teljesen új terület, így sok kísérletezést fogunk tapasztalni. Különböző csapatok különböző fejlesztésekkel fognak előállni.” – mondta Newbery

A LN jogi helyzete továbbra is tisztázatlan, ugyanis a csomópontok üzemeltetői a saját pénzüket utalják, amelyeket korábban feltöltöttek. Azonban 2020-ban tovább szigorodhatnak a bitcoinutalások.

A hálózat láncon kívüli és második szintű megoldásokkal skálázódhat

Az elemzés szerint a bitcoin hálózata további második szintű technológiákkal skálázódhat.

 „A taproot és SIGHASH_NOINPUT-tal láncon kívüli privát szerződések teljes hada válhat elérhetővé.”

Ezekkel a technológiákkal a bitcoin hálózata visszatérhet régi peer-to-peer állapotába. Lehetővé válna a tárcák közötti közvetlen kapcsolat és kommunikáció, amely csökkentheti a csomópontok terhét.
A bitcoincsomópontok nagy része jelenleg felhőszolgáltatásokon fut, vagy jelentős technikai befektetést igényel, esetleg bányászok által futtatott.
Nem minden technológia lesz kész 2020-ban, de az alapok megjelenhetnek Newbery szerint. A bitcoin és a hozzá hasonló nyílt projektek továbbra is nyílt forráskódúak, így közösségalapúak.
A bitcoin jelenleg ugyan nem túlterhelt, de tovább folytatódnak a skálázási próbálkozások, és a LN lehet az egyik ideális eszköz tranzakciós célokra.
A második szintű megoldásokkal a bitcoin hálózata versenybe szállhat a legnagyobb protokollokkal is, emellett lehetővé tenné az okosszerződéseket és a megosztott számítások egyéb formáit is.

Olvastad már? Két éves lett Magyarország első kriptovalutája, a MicroCoin

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!