A világ leghíresebb Fakesatoshija ismét nagyot alkotott

-

A mindig nagyokat lódító fantaszta, a világ leghíresebb Fakesatoshija, Craig Wright ismét nagyot alkotott.
Ezúttal is „bebizonyította”, hogy ő Satoshi Nakamoto: időbélyeggel ellátott dokumentumot osztott meg, amelyben álneve eredetéről értekezik… Vagyis egy Skype-interjú során felmutatott egy homályos nyomtatványt egy szimpatikus újságírónak. Ahelyett, hogy – tudod – inkább megmozgatná Satoshi koinjait, vagy valami.

Most leírok pár hazugságot

Miután röviden megemlítik, hogy az újságírót állítólag bevonták a most is zajló Kleiman-ügybe, szóba jön Wright jelenlegi élete.
„Nem oly rossz” – válaszol, mielőtt „véletlenül” kicsúszna a száján:

„Nemrég túrtam elő pár régi dokumentumot. A bitcoin szörnyű kezdetét kutattam.”

Egyenes, kifinomult, és egyáltalán nem kaptafa-szagú. Tipikus Craig Wright! Majd rákontráz, és Adam Smith, skót közgazdász kapcsán megjegyzi, milyen szerencsés volt, hogy minden jegyzete elégett halála után, mert így csak a már publikált munkái révén emlékszik rá a világ.
Aztán egy fájdalmasan zavarba ejtő, és előre egyáltalán nem megtervezett jelenet látható, amelyben az interjú készítője a Wright által talált „hihetetlen dokumentumról” kérdez.
Craig Wright elárulja, hogy megtalálta annak eredetét, miért éppen a Satoshi Nakamoto nevet „választotta”. Az újságíró erre megdöbben, és azonnali részleteket akar.

Craig Wright egyre több „bizonyítékot” állít elő

Az interjú ezen pontján Craig Wright büszkén emel fel egy ív A4-es papírt, ami teljesen úgy néz ki, mintha már legalább két tucatszor keresztülment volna egy faxgépen.
Részletez egy cikket a JSTOR akadémiai újságíró-adatbázisban, amelyet Monumenta Nipponica írt egy bizonyos Tominaga Nakamotóról. Ha hihetünk az időbélyegnek, a bejegyzéshez 2008. január 5-én fértek hozzá, 11:17 órakor, vagyis hat hónappal az előtt, hogy a Bitcoin fehér könyve megjelent volna.
Természetesen akármilyen tinédzser képes elfogadható, hamis személyazonosságot létrehozni, amellyel bármilyen születési dátumot beállíthat magának.
De tételezzük fel, hogy Craig Wright ezúttal tanult múltbéli hibáiból, és tudatosította, hogy néhány kritikus elme bizonyára ellenőrzi majd, hogy a cikk valóban akkor jelent-e meg.
A JSTOR hozzáférési bizonylatán semmi sem jelzi, hogy ki férhet hozzá a bejegyzéshez, márpedig ebben rejlik Craig egyetlen ütőkártyája.
Nyomtatványa tartalmaz néhány kézzel írott megjegyzést.. bár lehet, hogy ezek még azelőtt kerültek a papírra, hogy átment volna a faxgépen. Tudjuk, nem csak a kávéfoltok és rozsdás szegecsektől fog réginek kinézni egy dokumentum.

Így találtam fel a fluxuskondenzátort

Az első megjegyzésben ez olvasható:
Nakamoto a japán Adam Smith”. Mindez azt sugallja, hogy a dokumentum valóban egy zseniális felfedezés, hiszen Craig Wright korábban véletlenül már bedobta Smith nevét az interjúban, bizonyítva ezzel, hogy rajong érte.
Nakamoto egy becsületes pénzről beszélt, valamint a dolgok racionális természetéről. Látszólag egy „egyenes és csendes, de türelmetlen személyről” van szó, amely tulajdonságokban Wright egy kicsit saját magát látta viszont. Craig ezután próbálta magát a „korlátlan tudás” minőségével jellemezni, ami nem igazán van összhangban eddig megismert személyével.

A korlátlan tudás, a szövegek kronológiai sorrendje, része annak, amit csinált, könyveinek kronológiai sorrend szerint történő újrarendezése.

A második megjegyzés a „Becsületes főkönyvről + Micro Cashről” szól. A harmadik megjegyzés viszont már utal a híres pszeudonim első részére: „A Satoshi egy intelligens történelem”.
Az interjúban Craig Wright ennél is több részletet oszt meg:

A Satoshi valódi jelentése „intelligens tanulás”. Ez az ősökről, az okos és bölcs ősökről szól. Létrejön a blokkok koncepciója, és bármi, ami korábban történt, abból levezethető, hogy mi történik utána.

Ismét a klasszikus, Wright-féle, pszeudo-intellektuális pszicho-gügyögés. Szóval ha a kedves olvasó nem igazán érti, hogy miről van szó, akkor megnyugtatjuk: mi sem…
Az utolsó megjegyzésben ez olvasható: „nem túl nehéz!”. Szinte olyan ez az üzenet, mintha a dokumentum jövőbeni olvasóinak címezték volna! Nem túl nehéz beállni a sorba, és látni, hogy a megjegyzések írója valóban maga Satoshi Nakamoto.
Az interjúban Craig Wright sajnos megerőlteti magát, és azt mondja, hogy a megjegyzés csak egy kilencvenes években bekövetkezett eseménynek tulajdonítja, amikor belefáradt a wikileakses Julian Assange elleni köpködéseibe.

Mert, természetesen, évekkel később, amikor előállt azzal a tökéletes álnévvel, amellyel elindíthatta a forradalmian új digitális pénzét, nyilván mindenki rögtön a Wikileaks-alapítóval való évtizedes vitájára asszociált volna.

Craig Wright tovább ereszkedik a nyúlüregben

Lehetetlen tudni, hogy jelenleg mi játszódik le hősünk fejében. Nyilvánvalóan azt hisz, hogy már elég mélyen van, az egója pedig túl nagy ahhoz, hogy beismerje vereségét.

Olvastad már? 19 éves gyanúsítottat tartóztattak le milliós kriptólopásért

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!