A bitcoin legdrámaibb mozdulatai 2017 óta

-

A bitcoin meglehetősen „unalmas” volt 2019-ben, de a kriptopénz értéke számos alkalommal akár 20%-ot is változott egyetlen nap alatt. Ez a jelenség már a bitcoin megjelenése óta megfigyelhető.

Meglepő fordulatokat vehet a bitcoin árfolyama

2017 óta sokszor meglepő fordulatokat vett a bitcoinárfolyam, 20 alkalommal még a 20%-ot is elérte az ármozgás, a kisebb mozgásokkal nem számolva.
A hatalmas áringadozásokra több magyarázat is van. Voltak csúcsokról történő összeomlások és rövid távú árrobbanások is. A listán szerepet kapott az októberi 42%-os árkilengés is.
https://twitter.com/ceterispar1bus/status/1207648766473338880?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1207648766473338880&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fbitcoin-here-are-the-most-dramatic-20-moves-since-2017%2F
A pozitív ármozgások leginkább 2017 végén történtek, a bitcoin ekkor volt a csúcson, akár több ezer dollárt is emelkedett az értéke. A legrosszabb napja 2018 januárjában volt, amikor a 13 000 dolláros szintről 9000 dollárra esett az árfolyam.
Az összeomlások meglehetősen kiszámíthatatlanok, de az árrobbanások még meglepőbbek voltak, ugyanis semmi sem jelezte, hogy több száz vagy ezer dollárt fog növekedni a kriptopénz értéke.
Különféle magyarázatok vannak erre is, a botok aktivitásától kezdve az árfolyam manipulálásáig.
Év vége felé közeledve a bitcoin stabil napokat él meg 7200 dollár körül, azonban ez csak azután alakult ki, hogy nemrég egyetlen nap alatt 6500 dollárig zuhant az árfolyam. Azonban még ezt sem lehet összevetni a bitcoin nagyobb mozgásaival.

A legnagyobb mozgás egyetlen nap alatt 42%-kal növelte az árfolyamot

Az elmúlt két év során 11 napnyi extrém emelkedés volt 9 napnyi összeomlással szemben. Pontosan ezek az árugrások miatt éri meg tartogatni a bitcoint. Ugyanakkor a bitcoin átesett számos elhúzódó időszakon, amelyek jelentős értékvesztést okoztak, főleg a 2018-as medve piac során.
2019 során a bitcoin meglepően szelíd volt. A bitcoin ármozgási indexe jelenleg 3,96%-on áll, ez szinte a minimum. Mióta a bitcoin gyakran szerepel a médiában a mozgásai is szelídebbek, 1-7% közöttiek.
A korai napok során viszont akár a 14%-ot is elérte a bitcoin ármozgási indexe.
A bitcoin gyors áremelkedései általában rövid távon történnek, gyakran ekkor ér el új csúcsokat. Az erős korrekciók azonban szinte negyedévente megvalósulnak.
A bitcoin továbbra is kiszámíthatatlan, nem lehet megjósolni, hogy milyen út vezet a magasabb árfolyamokig. 2020 egyre közeledik, hosszú távú bika kilátásokkal együtt, azonban nem tudni, hogy mikor jöhetnek a csúcsok és korrekciók.

Olvastad már? 5 forgatókönyv a közelgő BTC feleződés előtt

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!