5 forgatókönyv a közelgő BTC feleződés előtt

-

A 2020-as árfolyamspekulációk egyik fő üzemanyaga a közelgő felezés. Alistair Milne, az Altana Digital CIO-ja szerint 5 nagyon valószínű dolog is bekövetkezhet, még a nagy nap előtt.

A megelőző hónapok az akkumulációról fognak szólni

Kevesebb, mint 150 napunk van hátra a felezésig, és bár eddig nem indult meg a bikák rohama, lehet, hogy néhány rövidebb árugrást láthatunk.
2019 végére a trendek eléggé összekuszálódhatnak, de bizony megjelenhet az új viselkedésforma: a felkészülés a ralira.
Alistair szerint a következő hónapokban ez a „felkészülő-viselkedés” egyre jobban elterjed majd.


Nincs közmegegyezés a BTC árfolyamának a fázisairól, és még most is látni a jeleket, hogy akkumuláció folyik. A tárcák alapján kirajzolódik, hogy egyre többen tartják a coinjaikat, a tőzsdékre való beutalás is lassul.
Az sem lefutott játszma, hogy mit fog hozni a mostani felezés. Az eddigi árrobbanásokat mindig utólag „vették észre”. Most jelentős mértékben fog csökkenni a blokkjutalom, ráadásul ez a felezés lesz az első a bányászipar felfutása óta.

A harmadik felezés a bányászati csúcson fog érkezni

A 2016-os felezéskor már elkezdtek növekedni az ASIC-farmok. Viszont az elmúlt két évben a folyamat szinte teljesen az iparági óriások kezébe került. Ez nem csoda, hiszen a Bitcoin hálózata mostanra több elektromosságot fogyaszt, mint például Ausztria.
A felezés ráadásul viszonylag magas árfolyam mellett fog megtörténni. Nehéz megbecsülni, hogy jövő májusban hol fog állni a BTC jegyzése, ha tényleg rali lesz, de néhány elemző szerint az idei júniusi 13800 dolláros felugrás is azért történt, mert a piac elkezdte magának beárazni a felezést.
Mindemellett a kereskedők viselkedése is fontos, hiszen ez generálja a BTC piaci hangulatát. Ez a hangulat most éppen romlik, és az extrém félelem irányába hajlik, ahogy a BTC ára esik.
A felezés azután fog megtörténni, hogy két másik lánc, a Bitcoin Cash és a Bitcoin SV is csökkenti a saját blokkjutalmát. Az áraik viselkedése akár előre is jelezheti, hogy mit fog csinálni a bitcoin.
Kisebb kibocsátás esetén legtöbbször nem éri meg tovább tartani a coinokat, hiszen a rali véget szokott érni közvetlenül az esemény előtt.
A BTC esetében van még egy dolog, a bányászok le fogják kapcsolni a gépeiket, ha nem megy fel az árfolyam.
Jelenleg az olcsó árammal rendelkező országokban nagyjából 3500, míg a drága áram mellett 7000 dollár vagy több a költség egyetlen BTC előállításán.

Olvastad már? Egy globális recesszió jót tenne a bitcoinnak?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!