SFOX: egy globális gazdasági visszaesés növelhetné a bitcoin iránti igényt, a piac többi részének kárára.

A CFTC és a SEC februári tanúskodásai az USA Szenátusi Bankbizottsága előtt 200 milliárd dolláros mozgást eredményeztek a piacokon.

Számos közgazdász véli úgy, hogy a következő évben nagy a valószínűsége a globális recesszió megjelenésének. Amennyiben ez a jóslat igaznak bizonyul, egy új elemzés alapján a kriptopénzek iránti igény növekedésével számolhatunk.

Az SFOX kriptokereskedő platform elemzői szerint a világgazdasági lassulás a többi piaci szereplő kárára növelné meg a bitcoin iránti igényt.

A kriptók általánosságban nem korrelálnak a hagyományos piaci eszközökkel, így a befektetők értékmegőrzési céllal is allokálhatnak javakat a kriptóba, ha a részvénytőzsde bezuhanna. Ezzel viszont az a mellékhatás járna, hogy a kriptopénzek még a mostaninál is volatilisebbek lennének.

Az elemzés alapján „egy recesszió megnövelné a kriptók iránti igényt, hiszen azok nem korrelálnak a részvénypiaccal. Az is következne, hogy a kriptoipar, és különösen a BTC volatilitása megnőne”.

Olyan események, amelyek komoly hatással vannak a hagyományos piacokra, sokszor nem befolyásolják a kriptopénzeket. Néhány nagy ármozgást ugyan láttunk ugyan idén, de olyan események kapcsán, amelyek közvetlen kapcsolatban álltak a szektorral.

A CFTC és a SEC meghallgatások a Szenátusi Bankbizottság előtt, még februárban, 200 milliárdos reakcióval jártak.

Mindezek ellenére, ezeknek az eseményeknek semmi hatása nem volt a részvénypiacra. Mind a kriptopiac, mind a részvények függetlenek egymástól.

Ha a befektetőknek van is mindkét eszközosztály a portfóliójában, úgy néz ki, máshogy ítélik meg a kettőt.

Itt az ideje?

A részvénypiac tíz éve emelkedik, és bár ez furcsán hangozhat, sokan úgy vélik, már látszik a visszafordulás. A legnagyobb vesztesek között olyanokat is találunk, akik még eg évvel ezelőtt is biztos befutónak látszottak.

A FAANG cégek összességében trillió dolláros nagyságrendben veszítettek a kapitalizációjukból a tavalyi negyedik negyedévre.

Lawrence Summers, közgazdász, és korábbi USA pénzügyminiszter, egyértelműnek látja a gazdasági lassulást:

Sokkal valószínűbb, hogy a következő két év az esésről fog szólni, nem pedig a felfokozott hangulatról.”

Olvastad már? Tanulj meg kereskedni Zolival – videosorozatot indítottunk a Youtube-on

Forrás: cryptodaily.co.uk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂