A bitcoin vérfürdője az altokat sem kíméli

-

Hétfőn tanúi lehettünk annak, hogy a bitcoin a 7000 dolláros szint alá esett, amely magával rántotta az altcoinokat is, akik így nagyjából 6-8 százalékos veszteségeket könyvelhettek el. Kezdünk visszatérni az idei év alacsony szintjeihez?

7000 dollár alatt a bitcoin

Nagyjából 3 hét konszolidáció és „unalmas“ mozgások után a bitcoin újra heves kilengésekbe kezdett. Ahogy az tudható volt, – sok befektető „örömére“ – ismét csökkenő irányba.

A Binance tőzsde adatai szerint az árfolyam 6836 dollárra zuhant, a cikk írásakor pedig 6644 dolláron jegyzik.

A BTC-nal tehát ismét ugyanazon az árfolyamon kereskednek, mint amellyel a múlt hónap végén bekövetkezett, rövid ideig tartó árcsökkenés után kereskedtek. A kettő között mindössze az az eltérés, hogy a mostani semmiféle további mozgást nem generált, és elképzelhető, hogy most egy időre befészkeli magát a 7000 dollár alatti szintre.

Ez egy újabb konszolidációt eredményezhet, vagy 6400 dollárra való csökkenést. Nem lenne mindez szokatlan, történelme során ugyanis néhányszor már megjárta ezt a szintet. A Bitcoin Fear and Greed Indexe szintén „extrém félelmet“ mutat, amely minden bizonnyal nem fog változni az év fennmaradó részében.

PlanB, kriptopénzelemző és -befektető felhívta a figyelmet, hogy a bitcoin legutóbbi esése ellenére a domnanciája növekedett.

Ez a tény csak dologról tanúskodhat – egy újabb sebet kaptak a már így is eléggé „szétvert“ altcoinok.

Az altcoinok sorra véreznek ki

Az elmúlt két napban a teljes kriptopiac értéke 15 milliárd dollárt esett (ez több, mint az Ethereum piaci kapitalizációja!) , az altcoinok pedig szintén megérezték a nyomást.

Ez a lépés azt okozta, hogy számos altcoin tér vissza olyan szintekre, mint amilyeneken múlt év végén jártak. Akkor általános olt, hogy a másérmék mind 80-90 százalékos mínuszban voltak addigi rekordjukhoz képest.

Az ether kriptopénz 6 százalékot esett 24 óra alatt, ezzel a cikk írásakor 123 dolláron kereskedik a CoinMarketCap adatai szerint. Ez 10 hónapos mélypontot jelent. Mégsem az ether a legrosszabbul teljesítő a top altcoinokat tekintve – a litecoin, EOS, Binance Coin az utóbbi pár órában szintén átlagosan 6-8 százalékpontot estek.

A cikk írásakor például a litecoint mindössze 37 dolláron kereskedik, amely igencsak hasonlít a múlt év telére. Az EOS szintén nincs messze ettől a helyzettől. Még nehezebb lehet viszont a Stellar, Cardano, IOTA, Maker és Dash befektetők dolga.

A TOP20-at tekintve jelenleg csak egy legény van talpon a vidéken: mégpedig a MINDOL, amely majdnem 6 százalékot növekedett az elmúlt 24 órában. Noha az éjszaka a Cosmos is feljött 0,23 százalékkal, pár napja ez a kriptopénz is vérfürdőt rendezett.

Elképzelhető, hogy a mostani tél sem kecsegtet semmi jóval akriptopénzek számára. Ez azonban még egyáltalán nem 100%-ra biztos. Inkább attól fog függni mindez, hogy milyen lépéseket tesz a bitcoin. Ha újabb esésekre szánja el magát, az altcoinok duplán fogják megszenvedni mindezt.

Olvastad már? Ádáz küzdelem dúl a bikák és a medvék között – mik a kilátások?

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!