Hétfőn tanúi lehettünk annak, hogy a bitcoin a 7000 dolláros szint alá esett, amely magával rántotta az altcoinokat is, akik így nagyjából 6-8 százalékos veszteségeket könyvelhettek el. Kezdünk visszatérni az idei év alacsony szintjeihez?

7000 dollár alatt a bitcoin

Nagyjából 3 hét konszolidáció és „unalmas“ mozgások után a bitcoin újra heves kilengésekbe kezdett. Ahogy az tudható volt, – sok befektető „örömére“ – ismét csökkenő irányba.

A Binance tőzsde adatai szerint az árfolyam 6836 dollárra zuhant, a cikk írásakor pedig 6644 dolláron jegyzik.

A BTC-nal tehát ismét ugyanazon az árfolyamon kereskednek, mint amellyel a múlt hónap végén bekövetkezett, rövid ideig tartó árcsökkenés után kereskedtek. A kettő között mindössze az az eltérés, hogy a mostani semmiféle további mozgást nem generált, és elképzelhető, hogy most egy időre befészkeli magát a 7000 dollár alatti szintre.

Ez egy újabb konszolidációt eredményezhet, vagy 6400 dollárra való csökkenést. Nem lenne mindez szokatlan, történelme során ugyanis néhányszor már megjárta ezt a szintet. A Bitcoin Fear and Greed Indexe szintén „extrém félelmet“ mutat, amely minden bizonnyal nem fog változni az év fennmaradó részében.

PlanB, kriptopénzelemző és -befektető felhívta a figyelmet, hogy a bitcoin legutóbbi esése ellenére a domnanciája növekedett.

Ez a tény csak dologról tanúskodhat – egy újabb sebet kaptak a már így is eléggé „szétvert“ altcoinok.

Az altcoinok sorra véreznek ki

Az elmúlt két napban a teljes kriptopiac értéke 15 milliárd dollárt esett (ez több, mint az Ethereum piaci kapitalizációja!) , az altcoinok pedig szintén megérezték a nyomást.

Ez a lépés azt okozta, hogy számos altcoin tér vissza olyan szintekre, mint amilyeneken múlt év végén jártak. Akkor általános olt, hogy a másérmék mind 80-90 százalékos mínuszban voltak addigi rekordjukhoz képest.

Az ether kriptopénz 6 százalékot esett 24 óra alatt, ezzel a cikk írásakor 123 dolláron kereskedik a CoinMarketCap adatai szerint. Ez 10 hónapos mélypontot jelent. Mégsem az ether a legrosszabbul teljesítő a top altcoinokat tekintve – a litecoin, EOS, Binance Coin az utóbbi pár órában szintén átlagosan 6-8 százalékpontot estek.

A cikk írásakor például a litecoint mindössze 37 dolláron kereskedik, amely igencsak hasonlít a múlt év telére. Az EOS szintén nincs messze ettől a helyzettől. Még nehezebb lehet viszont a Stellar, Cardano, IOTA, Maker és Dash befektetők dolga.

A TOP20-at tekintve jelenleg csak egy legény van talpon a vidéken: mégpedig a MINDOL, amely majdnem 6 százalékot növekedett az elmúlt 24 órában. Noha az éjszaka a Cosmos is feljött 0,23 százalékkal, pár napja ez a kriptopénz is vérfürdőt rendezett.

Elképzelhető, hogy a mostani tél sem kecsegtet semmi jóval akriptopénzek számára. Ez azonban még egyáltalán nem 100%-ra biztos. Inkább attól fog függni mindez, hogy milyen lépéseket tesz a bitcoin. Ha újabb esésekre szánja el magát, az altcoinok duplán fogják megszenvedni mindezt.

Olvastad már? Ádáz küzdelem dúl a bikák és a medvék között – mik a kilátások?

Forrás: kryptomagazin.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂