A múlt hét során a bitcoinnak nem sikerült megreguláznia magát, mindössze létrehozott egy alacsony sávot valahol 7000 dollár alatt, ahogy a volumen csökken.

Ez a konszolidáció arra kényszerítette a Bollinger-szalagot – a kereskedési tartományok és volatilitás meghatározására szolgáló technikai elemző eszközt –, hogy összepréselődjön, és jelezze, hogy a magas szintű volatilitás már láthatáron van.

A legtöbb kriptovaluta már elérte, vagy közelébe került a Bollinger-szalag összepréselődött szintjeihez. Itt az ideje odafigyelni.

A konszolidáció ugyan vitathatatlanul neutrális – vagyis se nem bullish, se nem bearish –, egyre több elemző kezdi gyanítani, hogy a következő volatilitásrobbanás a 7000 dollár alatti régióban valósul majd meg.

Ezt a gyanút erősíti az a tény is, hogy a BTC továbbra sem törte át a 7800 és 8000 dolláros kulcs ellenállási szinteket.

A bitcoin medvéi vérre menő harcot folytatnak

November 14-én a „Salsa” néven ismert kriptopénz-kereskedő megjegyezte, hogy a bitcoin napi csártja „nem néz ki jól”. Felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy a bitcoin a 7300 dolláros támaszt minőségileg ellenállássá változtatta.

Ezzel a húzással továbbra is a medvék számára kedvez a környezet.

Egy másik elemző a Twitteren idézett egy alább posztolt grafikont, amely illusztrálja, hogy a bikák nincsenek előnyös pozícióban a medvékkel szemben. Az árat a volumennel összefüggésbe hozó indikátor szintén medvére áll egy nem régi, hatórás BTC-grafikonon.

A felhalmozódás/disztribúció mutató a disztribúció felé hajlik.

Salsa most arra vár, hogy a bitcoin visszatérjen a 6200 – 6400 dolláros régióba, amely szerinte erős támaszt jelenthet a kriptopénzek piaca számára. Ha azonban ez a végvár is elesik, egy masszív, 5000 dollárra való lecsúszásra számít a kereskedő.

Van azért a bikáknak is némi reményük?

Noha a technikai eredmények a medvék malmára hajtják a vizet, a bikák is láthatják már a fényt az alagút végén.

Az Ergo nevet viselő láncelemző szakértő pénteken egy kiterjedt Twitter-threadben írta meg, hogy a PlusToken – egy ázsiaközpontú, Ponzi-szerű átverés, amely több mint kétmilliárd dollárnyi ethert és bitcoint zsebelt be – leállította hónapok óta tartó bitcoinlikvidálásait.

Elemzése szerint a PlusTokenhez tartozó tárcákról a tőzsdékre történő kiáramlások 300 BTC/nap alá estek, amely több mint 70 százalékos csökkenés ahhoz az 1100 coinhoz képest, amelyet Ergo szerint minden nap értékesítettek az elmúlt hónapokban.

Most tehát több száz bitcoinnal kevesebbet adnak el napi szinten a nyílt piacokon – amely több millió dollárral kevesebb értékesítés oldali likviditást jelent.

Ahogy arról korában mi is beszámoltunk, a PlusToken sokak szerint nagy mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a bitcoin 14 ezer dollárról 7 ezer dollárra zuhant.

Sokan még azt is kijelentették, hogy az átverésből származó coinértékesítések törték meg a kriptopénzpiac éppen induló bika ciklusát, amelyet a hosszú távon kereskedők már jól ismerhetnek.

Olvastad már? Tényleg beelőzheti a Visát az Ethereum 2020-ban?

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.