Az elmúlt hónapok során számtalan hír jelent meg arról, hogy a szingapúri Huobi hatalmas mennyiségű PlusToken-kiutalást dolgozott fel.

A Coin Metrics piackutatási cég nemrég a blokklánc adataival bizonyította ezeket a híreszteléseket.

Az adatok megerősítik, hogy a csalók a Huobit használták

A PlusToken az egész kriptopiac 10 éves történetének legnagyobb ponzi átverése. A csalás leginkább Kínában és Dél-Koreában futott.

Olyan digitális tárcaként és befektetési lehetőségként kínálta fel magát, amely magas havi kamatokat ígért bitcoin és egyéb kriptopénzek beutalásáért cserébe. A csalók végül 3 milliárd dollárnyi kriptót loptak el.

Augusztus végén az Elementus blokkláncelemző cég elmondta, hogy a Huobi dolgozta fel a PlusToken-utalások több mint felét. Ezen felül az Upbit, ZB.com, OKE és Gate.io tőzsdéket használták PlusToken-tranzakciókra.

A Coin Metric a tegnapi nap folyamán közölte, hogy nagyjából mennyi volt a Huobi bitcointartaléka az év során. Az ábra alakulása egybeesik a PlusToken-eladásokkal, vagyis a Huobi bitcoinkészlete emelkedni kezdett 2019 közepén, és nagyot ugrott év végére.

A CM “State of the Network: Issue 29” néven közölte legújabb kutatását, mely a láncon történő kormányzással foglalkozik.

A csalás nem csak a bitcoinozókat érintette

A cég kutatása ugyan a bitcoint említi, hogy kapcsolatot találjon a Huobi és a PlusToken között, azonban a csalás az altkoinbefektetőkre is hatással lehet.

Az Elementus becslése szerint nagyjából 800 000 ethertulajdonost károsított meg a csalás, összesen 10 millió ether értékben. Ez hatalmas mennyiség, nagyjából az Ethereum teljes készletének 10%-a. Ezzel a Plus Token valószínűleg az egész kriptoipar legnagyobb csalása.

A Huobit etherutalásokra is felhasználták. Az Elementus szerint az ETH-fizetéseket kriptotőzsdékre utalták, amelyeknek nagyjából fele a Huobinál kötött ki.

Olvastad már? Aranykereszt a bitcoin grafikonján: a legendás tőzsdei indikátor új árfolyamcsúcsot jelez 2020-ra?

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂