A Plus Token tömeges eladásának hatása a bitcoin árfolyamára

-

Az elmúlt hónapok során számtalan hír jelent meg arról, hogy a szingapúri Huobi hatalmas mennyiségű PlusToken-kiutalást dolgozott fel.
A Coin Metrics piackutatási cég nemrég a blokklánc adataival bizonyította ezeket a híreszteléseket.

Az adatok megerősítik, hogy a csalók a Huobit használták

A PlusToken az egész kriptopiac 10 éves történetének legnagyobb ponzi átverése. A csalás leginkább Kínában és Dél-Koreában futott.
Olyan digitális tárcaként és befektetési lehetőségként kínálta fel magát, amely magas havi kamatokat ígért bitcoin és egyéb kriptopénzek beutalásáért cserébe. A csalók végül 3 milliárd dollárnyi kriptót loptak el.
Augusztus végén az Elementus blokkláncelemző cég elmondta, hogy a Huobi dolgozta fel a PlusToken-utalások több mint felét. Ezen felül az Upbit, ZB.com, OKE és Gate.io tőzsdéket használták PlusToken-tranzakciókra.
A Coin Metric a tegnapi nap folyamán közölte, hogy nagyjából mennyi volt a Huobi bitcointartaléka az év során. Az ábra alakulása egybeesik a PlusToken-eladásokkal, vagyis a Huobi bitcoinkészlete emelkedni kezdett 2019 közepén, és nagyot ugrott év végére.


A CM “State of the Network: Issue 29” néven közölte legújabb kutatását, mely a láncon történő kormányzással foglalkozik.

A csalás nem csak a bitcoinozókat érintette

A cég kutatása ugyan a bitcoint említi, hogy kapcsolatot találjon a Huobi és a PlusToken között, azonban a csalás az altkoinbefektetőkre is hatással lehet.
Az Elementus becslése szerint nagyjából 800 000 ethertulajdonost károsított meg a csalás, összesen 10 millió ether értékben. Ez hatalmas mennyiség, nagyjából az Ethereum teljes készletének 10%-a. Ezzel a Plus Token valószínűleg az egész kriptoipar legnagyobb csalása.
A Huobit etherutalásokra is felhasználták. Az Elementus szerint az ETH-fizetéseket kriptotőzsdékre utalták, amelyeknek nagyjából fele a Huobinál kötött ki.

Olvastad már? Aranykereszt a bitcoin grafikonján: a legendás tőzsdei indikátor új árfolyamcsúcsot jelez 2020-ra?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!