A Bitcoin hálózat hashrátája visszatért a megfelelő szintre, így a bányászok kapitulációja már biztos elmarad a közeljövőben.

November végén a hálózat hashrátája 80 exahash körülire esett, mostanra viszont magához tért, és újra 100 EH/S körül mozog. Ezzel véget is vetett a bányászok visszavonulását tárgyaló szóbeszédnek.

Mi az a bányász kapituláció?

A kisebb bányászok kapitulációjának a lehetőségére sokan számítottak a kriptobefektetők közül. Ha a BTC árfolyama a nyereséges szint alá esik, a bányászok leállítják a gépeiket.

Ekkor pedig rövid idő alatt nagyot esik a piac, olcsóbban lehet vásárolni.

Amikor ilyen nagy eladási hullám történik, az sokszor még inkább felpörgeti a lejmenetet.

A múlt hónapban például bizonyíthatóan egyetlen bányász öntött a piacra 17 millió dollárnyi bitcoint. Akkor a 8000-res támaszon állt az ár, azóta pedig 7000 környékére is esett.

Nem eszik olyan forrón

A blockchain.com adatai szerint az utóbbi hetekben a Bitcoin hashrátája rendbe jött, rövid- és hosszú távú nézeten is. December során valószínűleg tartani fog a 7100 dollárnál lévő támasz, így a bányászok továbbra is aktívak maradnak.

Ha az ár még egyszer 7000 alá esik, elképzelhető lesz a 6300 és az 5800 körüli szint is, ezek viszont már a nyereségességi szint alatt vannak. Most mindenesetre úgy néz ki, korai volt a bányászok kapitulációját emlegetni, a jövő mást tartogathat.

Ahhoz, hogy a bányászok megérezzék, az árfolyamnak huzamosabb ideig kell alacsony szinten lenniük, ez pedig lehet, hogy nem mostanában fog megtörténni.

Gyengélkedés

Rövid- és középtávon a BTC trendje nem tűnik erősnek, a margin és a spot tőzsdék kereskedelmi volumene is próbálkozik csak a visszaerősödéssel.

DonAlt, egy jól ismert kriptoelemző úgy véli, hamarosan 6000 körülre eshetünk.

Ha ez megtörténik, és 2020 első negyedévében esetleg ott is maradunk, az már jelentős hatással lesz a bányászokra, akik az idei harmadik és negyedik negyedévben amúgy is nehézségekkel néztek szembe.

Még olyan nagy bányászlétesítmények, mint amilyen a Hut8 is, komoly veszteségeket könyveltek el 2019 második felében, demonstrálva, hogy milyen körülmények között kell működniük a szektor cégeinek.

Olvastad már? Minden amit tudni kell, a bitcoin legfontosabb eseményéről

Forrás: cryptoslate.com

Kiemelt kép: Bitcoin Stuff


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂