Kínai bányászok uralják a bitcoin globális hashrátájának kétharmadát

-

A kínai bányászok jelentős mértékben kiveszik a részüket a bitcoin globális hashrátájából. A Reuters cikke a CoinShares kutatását idézi, amely szerint jelenleg a bitcoin számítási teljesítményének kétharmadát uralják, a kínai bányászok.

2017 óta most a legmagasabb a kínai bányászok aránya

A kínai bányászok jelenleg a hashráta 66%-át uralják. A hashráta a bitcoin hálózatának összesített számítási teljesítményét jelenti, amely elengedhetetlen az új koinok létrejöttéhez.
A kínaiak uralma júniusban még 60% volt, ez azóta 66%-ra emelkedett. A CoinShare 2017 óta méri a hashrátát, azóta ez a legmagasabb érték.
Chris Bendiksen, a Coinshare kutatási részlegének vezetője szerint ez annak tudható be, hogy a kínai bányászok korszerűbb felszerelést használhatnak.
Jelenleg a kínai Bitmain és MicroBT cégek a piacvezetők az ASIC bányászgépek gyártásában. A Canaan a második legnagyobb bányászfelszerelés-gyártó, nemrég egy 90 millió dolláros részvénykibocsátást indított, amely azt mutatja, hogy a befektetők érdeklődnek a bányászás után.
Bendiksen szerint a kialakult helyzet kedvez a kínai bányászoknak:

„Ez nagyon kedvez a kínai bányásziparnak. Ha elsőként és a versenytársaid előtt meg tudod növelni a részesedésed a hashrátában, akkor nagy előnyre tehetsz szert.”

A kínai bányagépgyártók terjeszkedni próbálnak. A Bitmain nemrég bejelentette, hogy üzleti megállapodást kötött a Bit5ive és Fastblock cégekkel, hogy betörjenek a dél-amerikai piacra.

Kína Szecsuan tartománya birtokolja a globális hashráta 50%-át.

Érdekes, hogy a globális hashráta fele, vagyis a kínai hahsráta több mint 80%-a Szecsuan tartományban, a délnyugati régióban összpontosul. Emellett Jünnan, Belső Mongólia és Hszincsiang tartományokban találhatunk bányászközpontokat.
Szeptember közepén Belső Mongólia tartományában a hatóságok felszólították a kriptobányász cégeket, hogy szüntessék meg tevékenységeiket.
A kriptokommentátorok aggódni kezdtek amiatt, hogy ez egész Kínára kiterjedhet, az ország azonban végül kiállt a blokklánc támogatása mellett.

Olvastad már? Interjúban változott meg a banánbefektető álláspontja

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!