Kínai bányászok uralják a bitcoin globális hashrátájának kétharmadát

-

A kínai bányászok jelentős mértékben kiveszik a részüket a bitcoin globális hashrátájából. A Reuters cikke a CoinShares kutatását idézi, amely szerint jelenleg a bitcoin számítási teljesítményének kétharmadát uralják, a kínai bányászok.

2017 óta most a legmagasabb a kínai bányászok aránya

A kínai bányászok jelenleg a hashráta 66%-át uralják. A hashráta a bitcoin hálózatának összesített számítási teljesítményét jelenti, amely elengedhetetlen az új koinok létrejöttéhez.
A kínaiak uralma júniusban még 60% volt, ez azóta 66%-ra emelkedett. A CoinShare 2017 óta méri a hashrátát, azóta ez a legmagasabb érték.
Chris Bendiksen, a Coinshare kutatási részlegének vezetője szerint ez annak tudható be, hogy a kínai bányászok korszerűbb felszerelést használhatnak.
Jelenleg a kínai Bitmain és MicroBT cégek a piacvezetők az ASIC bányászgépek gyártásában. A Canaan a második legnagyobb bányászfelszerelés-gyártó, nemrég egy 90 millió dolláros részvénykibocsátást indított, amely azt mutatja, hogy a befektetők érdeklődnek a bányászás után.
Bendiksen szerint a kialakult helyzet kedvez a kínai bányászoknak:

„Ez nagyon kedvez a kínai bányásziparnak. Ha elsőként és a versenytársaid előtt meg tudod növelni a részesedésed a hashrátában, akkor nagy előnyre tehetsz szert.”

A kínai bányagépgyártók terjeszkedni próbálnak. A Bitmain nemrég bejelentette, hogy üzleti megállapodást kötött a Bit5ive és Fastblock cégekkel, hogy betörjenek a dél-amerikai piacra.

Kína Szecsuan tartománya birtokolja a globális hashráta 50%-át.

Érdekes, hogy a globális hashráta fele, vagyis a kínai hahsráta több mint 80%-a Szecsuan tartományban, a délnyugati régióban összpontosul. Emellett Jünnan, Belső Mongólia és Hszincsiang tartományokban találhatunk bányászközpontokat.
Szeptember közepén Belső Mongólia tartományában a hatóságok felszólították a kriptobányász cégeket, hogy szüntessék meg tevékenységeiket.
A kriptokommentátorok aggódni kezdtek amiatt, hogy ez egész Kínára kiterjedhet, az ország azonban végül kiállt a blokklánc támogatása mellett.

Olvastad már? Interjúban változott meg a banánbefektető álláspontja

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!