Elindult a MicroCoin Crypto Blog

-

A MicroCoin crypto blog nem más, mint blokkláncban tárolt blog. Bárki indíthat saját blogot ezen az oldalon, sőt, később még böngésző sem fog kelleni hozzá, csak a wallet és a blogbejegyzéseket is lehet majd böngésző nélkül, közvetlen olvasni és létrehozni.
Ezzel a felütéssel indult útjára a magyar fejlesztésű MicroCoin legújabb funkciója, a blokklánc-alapú blogplatform.
A blokklánc és a kriptopénzek az internetes szféra sok területét fogják megreformálni, ezek között előkelő helyet foglal el a különböző tartalomszolgáltatók működése.
A STEEM kriptopénz 2016-os indulása, és az azon működő Steemit platform mára teljes ökoszisztémává nőtte ki magát, videó- és fényképmegosztó, bloggerplatform, Facebook-szerű közösségi oldal és böngészős játékok mind megtalálhatók a felhozatalban.
Azóta számos kriptohajtású közösségi oldal indult útjára, így világosan látszik, hogy erre nagy igény van a felhasználók részéről, amely igényt főleg a jutalmazási, donációs lehetőségek táplálják. Ezekről pedig már tudjuk, hogy legegyszerűbben és leghatékonyabban a kriptopénzekkel működnek.
Mivel a MicroCoin egy kísérleti célú projekt, adta magát a lehetőség, hogy kipróbáljuk, hogyan lehet egy közösségi oldalt, jelen esetben egy blog-szolgáltatást ráépíteni a hálózatra. Így született meg a https://clog.hu azaz a MicroCoin Crypto Blog.
Hogy legyen egy kis csavar a történetben, készül hozzá egy saját, tárcával egybeépített böngésző is, így közvetlenül a blokklánccal léphetsz interakcióba.
Jelen pillanatban ez egy mikroblog-platform, azaz rövidebb-hosszabb blogbejegyzéseket tudsz publikálni, összesen 60 kB mérethatárig, ez sok oldalnyi szöveget jelent, plusz ebbe kisebb képek, praktikusan fényképek férhetnek bele a szöveg mellett/helyett.

Hogyan működik?

Megnyitod a főoldalt, rákattintasz az Új bejegyzés gombra, mikor készen vagy, akkor elmented. A publikáláshoz kérni fogja a számlaszámodat és a privát kulcsod a tranzakció aláírásához. Ezek megadása után készen is vagy.
Minden MCC számlához tartozik egy blog, azaz a saját bejegyzéseidet a saját számláidon keresztül éred el. A MicroCoin hivatalos csatornája pl. a https://microcoin.clog.hu címen, a 2-24 számlaszámon érhető el.
Ez alapján ha blogot szeretnél indítani, az a következő címen lesz elérhető és olvasható:

„saját számla száma.clog.hu”. Amennyiben nevet is adtál a számládnak (ahogy a hivatalos MicroCoin számla, a 2-24 a „microcoin” névre hallgat), úgy a „számla neve.clog.hu” az elérési út.

A bejegyzések feltöltése 0.0002 MCC-be kerül, 246 bájtonként, ennek fele a bányászokhoz kerül, a másik fele pedig a fejlesztői számlára.
Próbálgassátok, teszteljétek, minden észrevételt és ötletet szívesen fogadunk, annyit érdemes csak észben tartani, hogy ami ide felkerül, az a blokklánc megváltoztathatatlansága miatt az idők végezetéig fent is marad.
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok!

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!