Spekulájunk egy kicsit a bitcoin árfolyamával

-

A kriptopénzek piaca már hosszabb ideje nem mozdult, miután az elmúlt hetekben jelentős zuhanásokon esett át. Most a felhalmozódás időszakába kerültünk.
A jelenlegi piaci érzelmek negatívak, amelyet a Tradingview indikátorai is megerősítettek. Ez egyértelműen arra utal, hogy eljött a megfelelő idő az eladásra.
Az internet hemzseg az olyan cikkektől, amelyek arról írnak, hogy a bitcoin év végére 6400 dollárra esik. Néhány elemző még ennél is szkeptikusabb, ők 5500 dollárról beszélnek.

Spekuláljunk

Mi, személyesen nem vagyunk elemzők, éppen ezért az alábbi cikket fenntartásokkal kezeljétek. Aki hosszabb ideje figyeli a bitcoint, észrevehette, hogy általában mindig az ellentettjét teszi annak, mint amit az emberek elvárnak tőle. Amikor mindenki növekedésről beszél, esni kezd.
És fordítva: amikor a piaci hangulat szürkére fordul, az érzelmek fagypontra kerülnek, és még a hosszú távon pozitívak is kételkedni kezdenek, akkor mint borult égből napsütés, masszív pumpra kell számítanunk.
A piaci hangulat jelenleg elég keserű. A bitcoin már június óta esik, csökkenő csatornába került. Végül már arról kezdtek spekulálni, hogy ezen még a halving sem fog segíteni. Nos nem tudjuk. Talán a piac már előre beárazta magát. Ez a negativitás leginkább a nagy játékosoknak kedvez, akiknek most esélyük van minél alacsonyabb árfolyamon bevásárolni.
A tőzsdék forgalma továbbra is viszonylag magas. Még a novemberi szintnél is magasabb, amikor a bitcoin esésben volt. Ez azt jelenti, hogy a kereskedelmi tevékenység nem csillapodott.
A szabályozott tőzsdék szintén szép volumennel rendelkeznek. A Bakkt már hetek óta nem csökkent a 10 milliós szint alá, az utóbbi időben pedig már a 20 000 felé közelít.
https://twitter.com/BakktBot/status/1205128963410059264

Longok a mindenkori magaslatokon

Arról, hogy a bitcoinnak növekednie kell, a Bitfinexen kereskedett short és long pozíciók is árulkodnak. A shortok eddig a minimumon vannak, a longok pedig már egy ideje nem kerültek magasabb szintre.
A bikák árra gyakorolt nyomása hatalmas. Másrészt viszont a bitcoin a nagy növekedések előtt egy kicsit mindig megtorpan, hogy minél több long pozíciót likvidáljon ezáltal.

A következő napokban 3 lehetőség vár ránk. Vagy a jelenlegi értékeken maradunk, és folytatódik a felhalmozódás, vagy leesünk, vagy felemlkedünk. De ez mindig is így volt.

Olvastad már? Minden amit tudni kell, a bitcoin legfontosabb eseményéről

Forrás: kryptomagazin.sk
Kiemelt kép: Crypto Soft Malaysia

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 03.31.

Prémium Ethereum Az Ethereum ismét 1.800 dollár alatt kereskedett, mivel az áraknak nem sikerült kitörniük a közelmúltban kialakult kulcsfontosságú ellenállási pontról. A csütörtöki 1.827 dolláros csúcsot követően az...

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!