Max Keiser, világszerte ismert bitcoin-támogató Uruguay fővárosában, Montevideoban vett részt a Labitconf rendezvényen.

A prezentációjában kifejtette, hogy általánosságban, valamint kifejezetten a latin-amerikai régióra milyen hatással lesznek a kriptopénzek.

A panelbeszélgetésnek a „Miért fontos a bitcoin a feltörekvő piacokon” címet adták, Keiser pedig hozta a szokott formáját. Póló, dzseki, és az elmaradhatatlan kritikus hangvétel a hagyományos pénzügyi-gazdasági rendszer és a fiat pénzek irányába.

A meghatározása szerint jelenleg az a bitcoin legfőbb funkciója, hogy feltakarítsa a mocskot, amelyet a fiat pénzek hagynak maguk után a világban.

Az egyik leglényegesebb mondanivalója:

„Az erőszakos természetű fiat pénzeket le kell cserélnünk a békésebb bitcoinra.”

Másrészről megjegyezte azt is, hogy az USA politikusai elkezdték felismerni, mit is jelentenek a kriptopénzek. Brad Sherman képviselőtől is idézett, aki felismerte, hogy a bitcoin célja nem más, mint megfosztani az erejüktől a döntéshozókat.

Keiser számára „A bitcoin a globális változások pénze, és a bizalmon alapuló valuták rémálma. Az ellenállás pénze.”

Szóba került az is, mikor a szabályokról, a törvényhozókról beszélünk, észben kell tartanunk, hogy ezek a törvényhozók fiat pénzekben kapják a fizetésüket.

Argentinát hozta fel példaként, ahol jól áll az elfogadottság ügye. Nem utolsósorban azért, mert az elmúlt évtizedekben az ország szociális és gazdasági válságokat is átélt.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂