Max Keiser: A bitcoin elsődleges funkciója, hogy feltakarítson a fiat pénzek után

-

Max Keiser, világszerte ismert bitcoin-támogató Uruguay fővárosában, Montevideoban vett részt a Labitconf rendezvényen.
A prezentációjában kifejtette, hogy általánosságban, valamint kifejezetten a latin-amerikai régióra milyen hatással lesznek a kriptopénzek.

A panelbeszélgetésnek a „Miért fontos a bitcoin a feltörekvő piacokon” címet adták, Keiser pedig hozta a szokott formáját. Póló, dzseki, és az elmaradhatatlan kritikus hangvétel a hagyományos pénzügyi-gazdasági rendszer és a fiat pénzek irányába.
A meghatározása szerint jelenleg az a bitcoin legfőbb funkciója, hogy feltakarítsa a mocskot, amelyet a fiat pénzek hagynak maguk után a világban.
Az egyik leglényegesebb mondanivalója:

„Az erőszakos természetű fiat pénzeket le kell cserélnünk a békésebb bitcoinra.”

Másrészről megjegyezte azt is, hogy az USA politikusai elkezdték felismerni, mit is jelentenek a kriptopénzek. Brad Sherman képviselőtől is idézett, aki felismerte, hogy a bitcoin célja nem más, mint megfosztani az erejüktől a döntéshozókat.
Keiser számára „A bitcoin a globális változások pénze, és a bizalmon alapuló valuták rémálma. Az ellenállás pénze.”
Szóba került az is, mikor a szabályokról, a törvényhozókról beszélünk, észben kell tartanunk, hogy ezek a törvényhozók fiat pénzekben kapják a fizetésüket.
Argentinát hozta fel példaként, ahol jól áll az elfogadottság ügye. Nem utolsósorban azért, mert az elmúlt évtizedekben az ország szociális és gazdasági válságokat is átélt.
Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 02.28.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin árfolyama továbbra is 59.000 dollár felett tartja magát, és a Relative Strength Index (RSI) felfelé mutatójával további emelkedés várható. Ez emelkedő lendületet sugall,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!