Hszi Csin-ping, Kína elnöke felszólította az országot, hogy sürgesse a blokklánc technológiájának felhasználását, mint kulcsfontosságú innováció.

Hszi a Politburo bizottság ülésén osztotta meg gondolatait a blokklánc-technológiáról október 24-én.

A blokklánc terjedése elősegíti az innovációkat

Hszi szerint az integrált blokklánc-technológiák alkalmazása kulcsfontosságú a technológiai innovációkhoz és az iparágak átalakításához.

A bizottságnak elmondta:

„A blokklánc egy fontos áttörés a független innováció szempontjából. Tisztázza a fő célokat, növeli a befektetéseket, egyes központi technológiákra összpontosít, valamint gyorsítja a blokklánc és az ipar innovációit.”

Blokklánc, de nem a bitcoin

Hszi blokklánctámogatása meglepő, hiszen Kína már régóta próbál fellépni a kriptopénzek ellen. Az ország először az ICO-kat tiltotta be 2017-ben, majd később a kriptotőzsdéket.

Arról is érkeztek híresztelések, hogy az egyik kormányügynökség még a kriptobányászást is betiltaná.

Digitális valuta fegyverkezési verseny

Nem meglepő, hogy a kínai kormánynak nincs baja egy saját, központi bank által kibocsátott digitális valutának (CBDC) ötletével. Annak ellenére, hogy korábbi hírek szerint hamarosan indulhat, a Kínai Jegybank a múlt hónapban elmondta, hogy a CBDC elstartolásának nincs konkrét dátuma.

Mindeközben Mark Zuckerberg Kína esetleges digitális valutájának fenyegetésével próbálta meggyőzni az amerikai törvényhozókat a libra stabilkoin szükségességéről.

„Kína hasonló ötletet próbál elindítani az elkövetkezendő hónapokban. Nem ülhetünk itt és feltételezhetjük azt, hogy mivel jelenleg az Egyesült Államok a vezető ország, ez így is fog maradni, ha nem lendítjük előrébb az innovációkat” – mondta egy hivatalos közleményben

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂