A bitcoin egyik legnyíltabb kritikusa vegyes érzelmeket fejezett ki a kriptopénz pénzügyi eszközként való megbízhatóságáról.

A Forbes-on december 10-én közzétett bejegyzéseiben Mark Cuban saját magának mond ellent a Bitcoin általános felhasználhatóságával kapcsolatban.

Amikor arról kérdezték, hogy a kriptopénz valaha „megbízható pénzügyi eszközzé” válhat, a Dallas Mavericks tulajdonosa két, különböző választ adott.

„Nincs rá esély” – írta elsőre. Később hozzátette, hogy „Ez egy gyűjthető dolog. Ha úgy tekintesz a műalkotásokra és az aranyra, mint életképes, stabil pénzügyi eszközök, akkor igen. Lehetséges.”

A fiat sem vigasztalja a bitcoin tagadóit

Míg Cuban arra panaszkodott, hogy a befektetők azért szálltak ki a bitcoinból, mert nehezen értették meg, hogy hogyan is működik, a kommentek kétértelműsége rávilágított, hogy a bitcoin szkeptikusainak általános problémája az, hogy kifejtsék, miért is szkeptikusak.

Egy múlt évi beszédes példájában Jamie Dimon, a JPMorgan hírhedt vezérigazgatója a Cointelegraph riporterének elmondta, hogy ő „nem volt szkeptikus” a bitcoinnal kapcsolatban, amikor korábbi állításaiban kijelentette, hogy az egész csak egy csalás.

Cuban egyenlőtlen alapokra helyezte a fiat valutát a bitcoinnal és az arannyal – ez egy olyan tévedés, amely ellen a Bitcoin támogatói határozottan küzdenek.

Ahogy azt mi is sokszor megjegyezzük, az olyan figurák, mint például Saifedean Ammous, a „The Bitcoin Standard” című könyv szerzője azzal érve, hogy a bitcoinnak a korlátozott kínálata az egyik legnagyobb előnye.

A fiat ezzel ellentétben végeláthatatlan manipulációnak és inflációnak van kitéve, amely tönkreteszi annak értékét mindazok számára, akik tárolják vagy „gyűjtik” azt.

Cubannak már megvan a maga története a bitcoin kritizálásával kapcsolatban. Szeptemberben kijelentette, hogy inkább banánba fektetne, mint bitcoinba.

Olvastad már? Minden amit tudni kell, a bitcoin legfontosabb eseményéről

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂