Interjúban változott meg a banánbefektető álláspontja

-

A bitcoin egyik legnyíltabb kritikusa vegyes érzelmeket fejezett ki a kriptopénz pénzügyi eszközként való megbízhatóságáról.
A Forbes-on december 10-én közzétett bejegyzéseiben Mark Cuban saját magának mond ellent a Bitcoin általános felhasználhatóságával kapcsolatban.
Amikor arról kérdezték, hogy a kriptopénz valaha „megbízható pénzügyi eszközzé” válhat, a Dallas Mavericks tulajdonosa két, különböző választ adott.

„Nincs rá esély” – írta elsőre. Később hozzátette, hogy „Ez egy gyűjthető dolog. Ha úgy tekintesz a műalkotásokra és az aranyra, mint életképes, stabil pénzügyi eszközök, akkor igen. Lehetséges.”

A fiat sem vigasztalja a bitcoin tagadóit

Míg Cuban arra panaszkodott, hogy a befektetők azért szálltak ki a bitcoinból, mert nehezen értették meg, hogy hogyan is működik, a kommentek kétértelműsége rávilágított, hogy a bitcoin szkeptikusainak általános problémája az, hogy kifejtsék, miért is szkeptikusak.
Egy múlt évi beszédes példájában Jamie Dimon, a JPMorgan hírhedt vezérigazgatója a Cointelegraph riporterének elmondta, hogy ő „nem volt szkeptikus” a bitcoinnal kapcsolatban, amikor korábbi állításaiban kijelentette, hogy az egész csak egy csalás.
Cuban egyenlőtlen alapokra helyezte a fiat valutát a bitcoinnal és az arannyal – ez egy olyan tévedés, amely ellen a Bitcoin támogatói határozottan küzdenek.
Ahogy azt mi is sokszor megjegyezzük, az olyan figurák, mint például Saifedean Ammous, a „The Bitcoin Standard” című könyv szerzője azzal érve, hogy a bitcoinnak a korlátozott kínálata az egyik legnagyobb előnye.
A fiat ezzel ellentétben végeláthatatlan manipulációnak és inflációnak van kitéve, amely tönkreteszi annak értékét mindazok számára, akik tárolják vagy „gyűjtik” azt.
Cubannak már megvan a maga története a bitcoin kritizálásával kapcsolatban. Szeptemberben kijelentette, hogy inkább banánba fektetne, mint bitcoinba.

Olvastad már? Minden amit tudni kell, a bitcoin legfontosabb eseményéről

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!