Új termék a Te-Food palettáján: BlockSeal

-

A Te-Food, a magyar eredettel bíró kriptoprojekt a napokban mutatta be BlockSeal nevű, blokkláncos termékét, amely segítségével hitelesített, tanúsított bizonyítványt állíthat ki.
Ezzel a Te-Food kilép az élelmiszer-nyomonkövetés szektorából, és olyan iparágakban is megjelenik, ahol fontos a hitelesítés és azonosítás.
Gondolunk itt például az egyetemi végzettségekre, a különböző akkreditációkra, ipari szabványok tanúsítványaira és hasonlókra.

A Te-Food 2019-es éve zsúfolt volt, a fejlesztések és a növekedés nem állt meg. Az általuk futtatott FoodChain-hez mára olyan iparági óriások csatlakoztak partnerként, mint az Auchan, a Migros vagy a Vinamilk.
Emellett természetesen kormányzati, egyetemi együttműködések is elindultak különböző járványok, például az afrikai sertéspestis elleni küzdelem elősegítésére. Az élelmiszeripari oktatási kezdeményezések is folytatódtak.
A csapat legutóbbi bejelentése a BlockSeal bemutatása volt, amely az első nagy lépésük a saját iparágukon kívül olyan szektorokban, ahol a hamisítás elleni küzdelem kifejezetten fontos.
Partnerségre léptek a Jura céggel, hogy „komplett termékcsomagot ajánljanak a biztosított, másolásvédelmet adó azonosítási technológiával, és a termékek gyártótól végfelhasználóig történő nyomon követésével”

QR-kóddal a hitelességért

Az együttműködést már szeptemberben tető alá hozták, ez pedig kétségtelenül szerepet játszott abban, hogy a BlockSeal az ötlet fázisából kilépve megvalósult.
A hivatalos közleményből idézve, a Te-Food állítása szerint:

„a BlockSeal segítségével a különböző tanúsítványok kibocsátói egyszerűen feltöltik a blokkláncra a tanúsítvány által tartalmazott adatokat, ezután az abból generált hash, és a QR-kód tulajdonképpen a certifikáció elektronikus verziója lesz. A QR-kód aztán kinyomtatva akármilyen megszokott grafikus módon használható a továbbiakban, valamint a papíralapú tanúsítvány is tartalmazhatja, hogy referenciaként szolgáljon.

A Jura által szolgáltatott biztonsági megoldások segítségével a Te-Food fogyasztói mostantól legenerálhatják a saját QR-kódjukat, amely közvetlenül a blokklánc releváns adataira hivatkozik. A vállalat szerint ez a megoldás számos szervezetnek jelenthet előnyt.
Megemlítették a pakisztáni oktatási botrányt is, amely során kiderült, miszerint egy ottani cég 140 millió dollárt szedett össze hamis egyetemi diplomák árusításával.
Az ilyen, és ehhez hasonló történések azok, amelyek arra késztették a Te-Foodot, hogy valamilyen megoldást találjon.
Az alábbi képen az is látható, hogy hogyan néz ki egy ilyen tanúsítvány, hogy kell elképzelni a valóságban.

A vállalatnak mindenesetre sűrű évet sikerül zárnia, a BlockSeal megjelenése pedig erős finálénak tekinthető.
Kíváncsiak vagyunk, mit ér el a csapat 2020-ban, és milyen további kezdeményezések követik a BlockSealt. Amennyiben több részletre vagy kíváncsi a cég haladásával kapcsolatban, javasoljuk a saját Medium-blogjukat.
Jelenleg a Te-Food biztosítja a világ legnagyobb „farmtól az asztalig” nyomonkövetési rendszerét az élelmiszerek kapcsán, amely bárki számára hozzáférhető.
Az üzleti partnereik száma 6000 körüli, és naponta nagyjából 400 ezer tranzakciót bonyolítanak le rendszerükön.

Olvastad már? A litván központi bank kripto-emlékérmet bocsát ki

Forrás: pickacrypto.com
Kiemelt kép: Medium

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!