Tényleg beelőzheti a Visát az Ethereum 2020-ban?

-

2017-ben az Ethereum volt a legforróbb kriptopénz. Szinte minden kriptorajongó ismerte, egy bizonyos ponton pedig arról is spekuláltak, hogy esetleg beelőzheti a Bitcoint.

Ez ugyan valamennyi mérőszámban nem sikerült, az eddigi rekordjával szemben viszont továbbra is 90%-os veszteségben van. Összpiaci értékben tehát a bitcoint nem lehet olyan hamar legyűrni.

A 2017-es hájp azóta már elült, az Ethereum alól meg mintha kihúzták volna a széket. Megtartotta ugyan a második-harmadik legnagyobb kriptopénz címét, nagyobb versengésre viszont nem igazán van ereje. A korai befektetőknek mégis van okuk az örömre.

Az ATH (All Time Highs) továbbra is látóhatáron túl van, az ICO-hoz képest viszont van mire büszkének lennie a coinnak. A jelenlegi 150 dollárt össze sem lehet hasonlítani az akkori 31 dollárcenttel.

Mit hoz 2020?

Vajon hogyan fog kinézni a jövő? Az Ethereum 2018-ban és 2019-ben nem tűnt túl meggyőzőnek.

Habár van már mögötte néhány hard fork, a Staking és Sharding továbbra is nagyon messze van, az ETH teljesítménye pedig kritikán aluli. Vagy mégsem?

Szerdán mi is beszámoltunk arról, hogy sikeresen aktiválták az Istanbul néven futó, hatodik javítócsomagot.

Ez a hard fork a teljes hálózat számára rendkívül fontos. Egyebeken túl áttörő technológiát vezetett be – a Zero Knowledge Rollupsot.

A ZK Rollupsszal az Ethereum gyorsabb, mint a VISA

A ZK Rollupsot az egyik leggyorsabb jelenlegi blokklánccá teszi az Ethereumét. Elősegíti ugyanis egy olyan, új réteg létrejöttét, amellyel a jövőben akár 3000 tranzakció is lebonyolítható lesz egyetlen másodperc alatt.

Ez nagyobb, mint amennyire a VISA fizetési hálózat képes. És mindez a decentralizáció és biztonság megtartása mellett.

Olvastad már? Kínai bányászok uralják a bitcoin globális hashrátájának kétharmadát

Forrás: kryptomagazin.sk
Kiemelt kép: Viktor Capulet

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!