Oroszország legnagyobb darknetes piactere, a Hydra bejelentette, hogy saját tokeneladást (ICO) tervez terjeszkedése finanszírozása érdekében.

Az elsőként az orosz Forklog híroldalon megjelent befektetési feljegyzés szerint a Hydra 146 millió dollárt szeretne összegyűjteni tokeneladásán keresztül, amely december 16-án indul.

A tokenek ára 100 dollár lesz, a Hydra a cég profitjának 0,00333333 %-át ígéri minden 100. token után.

A feljegyzés nem említi, hogy milyen blokkláncon fog futni a Hydra tokenje. A Hydra adminjai az oldal biztonságát és támadásokkal szembeni ellenálló képességével dicsekszik, mindemellett a „kapcsolatmentes” kereskedéssel.

A Hydra szerint a tokeneladásból befolyó vagyont az úgynevezett Eternos szolgáltatás fejlesztésére fordítanák, amely a leírása szerint egy darknetes piactér lenne egy titkosított üzenetküldési és kriptotőzsde funkcióval.

Emellett egy Tor-szerű böngészőt, MI-alapú vitarendezést, és egy OTC-piacteret is tartalmazna.

A befektetési jegyzék szerint:

„Ez egy új korszakot indítana a nyugaton. Nehéz lenne elképzelni ekkora terjeszkedést.”

A darknetes piac 1,47 millió tokent adna ki, amely a projekt 49%-át adná. Havonta nagyjából 500 dollárnyi bitcoint fizetne mindenkinek, akinek több mint 100 tokenje van. Eszerint az adminok arra számítanak, hogy az Eternos havonta 15 millió dollárt fog hozni, a „Hydra növekedése alapján.”

Lehetséges csalás?

A Forklog arra figyelmeztetett, hogy az egész egy lelépéses csalás (exit scam) lehet. Elvennék az ügyfelek pénzét, és nem egy új piacra fordítanák, hanem az adminok olajra lépnének a több millió dolláros tokeneladásból befolyó pénzzel.

A Hydra 2015-ben tűnt fel először, és azóta folyamatosan üzemel. A többi darknetes piachoz hasonlóan olyan illegális dolgokat árul, mint kábítószerek és hamis dokumentumok.

Az orosz The Project oknyomozó újság szerint nagyjából 2,5 millió felhasználója lehet az oldalnak, akik közül közel 400 000 vásárolhatott már rajta.

A Hydra szerint több mint 3 millió felhasználójuk van, és naponta több mint 100 000 ügylet valósul meg rajtuk keresztül. Az oldalon bitcoinnal fizetnek, a The Project szerint pedig 2016 óta több mint 1 milliárd dollárt forgalma lehetett a piactérnek.

Az oldal saját fejlesztőkkel, biztonsági szolgálattal és kábítószer-tanácsadókkal rendelkezik. Még egy vegyészt is keresnek, hogy tesztelje a rajtuk keresztül árult kábítószerek minőségét.

Olvastad már? „Mondd, miért kellene bitcoint vásárolnom?”

Forrás:  cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂