„Mondd, miért kellene bitcoint vásárolnom?”

-

Amint valakinek megmondod, hogy kriptobefektető vagy, esetleg használod a bitcoint, számos kérdés merülhet fel a beszélgetőpartneredben.
Például „miért kellene bitcoint vennem?”, vagy – még rámenősebben – „mondd meg, miért kellene bitcoint vennem?”. Mintha mindenki, aki egy kicsit is otthonosan mozog a kriptopénzek világában, egyszerre lenne szaktanácsadó is.
Ha ez történik, természetesen millió okot fel lehet sorakoztatni a kriptopénzek vásárlása mellett és ellen. Ilyen a szabadság, a decentralizáció, a profit, a technológia és a jövő.
A hátrányok közé tartozik, hogy komoly adósságba verheted magad, rossz befektetést csinálsz, kifogyhatsz a pénzből, esetleg nem épp környezetvédő tevékenységgel (bitcoinbányászat) ütöd agyon idődet.
Szóval: mit mondjunk ezeknek az embereknek? Miért is kellene kriptopénzt venniük?

Szerintünk az elsődleges, és kulcs ok minderre a decentralizáció, valamint az arra való képesség, hogy pénzügyileg függetlenné váljunk a bankoktól és a kormánytól.

A kriptó lehetővé teszi számunkra, hogy valóban mi irányíthassuk a vagyonunkat, és ez elképesztő előnyt jelent a fiat valutákkal szemben, amelyet valójában nem mi birtokolunk.
A decentralizáció szó azonban sokakban kelt félelemet, hiszen úgy vélik, hogy szoros összefüggésben áll a pénzmosással és más bűncselekményekkel, például a silk road működtetésével.
Éppen ezért, ha a decentralizációról beszélnél, közelíts mindig technikai perspektívából. Ez az a pont, ahol a blokklánc-technológia szóba jön.

Ez egy kulcsfontosságú tényező, ha a kriptopénz eladására kerül sor, hiszen a blokklánc több, mint egy kriptotermék, a blokklánc egy jóval automatikusabb és hatékonyabb jövő terméke. Ha ennek bárki részese szeretne lenni, ahhoz elég akár egyetlen forintnyi kriptopénzt is venni.
Ha sikeres befektető vagy, és valaki felteszi a szokásos a kérdést, ne áruld el nekik, hogy neked milyen jól megy a szekér. Csak épp hintsd el a morzsáit, hogy ezzel csinálhatnak némi pénzt, de még véletlenül se túlozd el a profit lehetőségeit!
Mindig emlékezz arra, hogy pontosan tudod, milyen kockázatosak a kriptopénz-befektetések! Lényegtelen, hogy te mennyi pénzt csináltál belőle,  a haverjaid nem feltétlenül fognak pár hónapon belül Porschéval farolgatni az öt hektáros birtokodon (amit a hiperszuper bitcoinüzletedből vettél, természetesen).
És végül – a legfontosabb a választás. Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy kriptopénzt vegyen, vagy ne vegyen. Ha bárki a részese szeretne lenni az ágazatnak, hát tegye. Ha megkapod a kérdést, miért ne ajánld fel a segítségedet egy kis utánajárásban.
Mondd el nekik, milyen okok szólnak a vásárlás mellett, majd hagyd, hogy utánanézzenek kicsit a dolgoknak. Minél többet segítünk egymásnak, a saját befektetéseink is annál jobban térülhetnek majd meg a jövőben.

Lehet érdekel! Tényleg beelőzheti a Visát az Ethereum 2020-ban?

Forrás: cryptodaily.co.uk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!