Az Ethereum Foundation 100 millió dollárt keresett az ether eladásával

-

Vitalik Buterin korábban sikeresen meggyőzte az Ethereum Foundationt arról, hogy adjanak el 70 000 ethert a 2017-es csúcson, így 100 millió dollár tőkéhez jutott az alapítvány.
Az ether továbbra is a világ második legnagyobb kriptopénze összérték szerint. Azonban a jelenlegi árfolyam a közelébe sem ér a két évvel ezelőtti csúcshoz.
Az árfolyam egyre kevésbé ingadozik, a kitörés esélye egyre kisebb.

Az Ethereum Foundation 70 000 ethert adott el korábban

Az Ethereum Foundation pénzügyei rendben vannak. Vitalik Buterin, társalapító sikeresen meggyőzte az alapítványt, hogy adjanak el 70 000 ethert a kriptopénz 2017 végi és 2018 eleji csúcsán.
Ezzel nagyjából 100 millió dollárhoz jutottak, ha azt feltételezzük, hogy az 1400 dolláros érték körül történtek az eladások. A hírt Eric Weinstein podcastjában mondta el Buterin. Weinstein ismert podcastházigazda, emellett a Thiel Capital igazgatója.

Buterin saját bevallása szerint is jól keresett az ether csúcson. Körülbelül 30 000 ethert adott el, ami nagyjából 22 millió dollárt ért akkoriban.
Ez a lépés sokak számára megkérdőjelezte az Ethereum Foundation céljait. A közösségben sokan hitték, hogy azért tették ezt, mert elfogyott fiatkészletük. Azonban Buterin felfedte, hogy ez eddig nem történt meg.
Más szóval a döntés megegyezés alapján született, és nem a források hiánya okozta.

A kriptó nem állt készen rá, hogy ilyen értékes legyen

Amikor az árfolyam csökkenéséről kérdezték az Ethereum alapítója beismerte, hogy megkönnyebbülés volt számára. Szerinte a kriptoipar még nem termelt annyi értékét, hogy fél billió dollárt legyen az összértéke.
Buterin elmondta, hogy sosem shortolt, de meggyőzte az Ethereum Foundationt, hogy eladjanak némi ethert. Ő is hasonlóan cselekedett, azonban ezt nem mondta el az interjúban.
Ez nem lehet meglepő, számos vezető személy is hasonlóan cselekedett. Charlie Lee erre az egyik legjobb példa, akit kritizáltak miatta, sokan azt hitték, hogy valamilyen a közösség számára ismeretlen okból válik meg kriptopénzétől.
Lee kommentálta döntését, szerinte összeférhetetlen, hogy litecoint birtokol és tweetel róla. Jelentős befolyása van a kriptoiparban, így sokak szerint csak azért dicsért egyes projekteket, hogy saját vagyonát növelje. Így, hogy nincs több litecoinja szabadon beszélhet a projektről, vádaskodás nélkül.
Az Ethereum jelenlegi árfolyama nagyon távol áll az 1400 dolláros csúcstól, jelenleg 144,09 dolláron áll. Az Ethereum továbbra is a vezető fejlesztési platform, szinte naponta jelennek meg új dappok, okosszerződések, altkoinok és egyéb termékek rajta.
Jelenlegi összértéke 15,6 milliárd dollárt, forgalma 7,35 milliárd dollárt, vagyis összértékének nagyjából fele.

Olvastad már? Tényleg beelőzheti a Visát az Ethereum 2020-ban?

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Denta Lent

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!