A Google Trends adatai alapján egyre növekszik az érdeklődés a bitcoin feleződése iránt

-

A bitcoinbefektetők és a fogyasztók egyre több figyelmet szentelnek a kriptopénz 2020 májusi blokkjutalom-feleződésének.
A Google Trends december 17-i adatai szerint a „Bitcoin halving” iránti érdeklődés jelentősen emelkedett 2019 során, több mint egy évvel a feleződést megelőzően.

A bitcoin feleződése bika narratívát teremthet

Az elmúlt öt évet tekintve figyelemre méltóan fokozott az érdeklődés – csak a 2016-os feleződést megelőzően volt ilyen magas.
Összevetve, a „bitcoin” iránti keresések csökkentek az elmúlt hónapok során, amely jelentős összefüggést mutat a kriptopénz árfolyamának csökkenésével.

November végén mindkét kifejezésre többen kerestek, a bitcoin ekkor indult kisebb növekedésnek.
Mindazonáltal a feleződést az elemzők sem hagyták figyelmen kívül.
Tuur Demeester, az Adamant Capital társalapítója azt mondta, hogy továbbra is sokan hiszik, hogy a feleződés beindíthatja a bitcoin árfolyamát.

„Tisztán látható, hogy a bitcoin iránti érdeklődés szinte megszűnt, így a befektetők hozzáállása is elég rossz helyzetben van. A kérdés már csak az, hogy a feleződés teremthet-e bika piacot. A Google Trends adatai szerint ez könnyen lehetséges.” – írta kedden a Twitteren.

Minden tekintet a bányászokon

A feleződés azt jelenti, hogy a bányászoknak járó blokkjutalom, és így az „új” bitcoinok forgalomba kerülése 50%-kal csökken.
2020-ban a jutalom 12,5 bitcoinról 6,25 bitcoinra csökken. Egyesek szerint a fokozott versengés máris kihatott a bányászok viselkedésére.
Az elmúlt hetek során a BTC/USD bebizonyította az elméletet, hogy a bányászok kiállnak egy bizonyos támaszszint mellett, amely egybeesik a bitcoin 6500 dolláros előállítási költségével.

Olvastad már? Van esély a növekedésre? Csökken a PlusToken nyomása

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!