A bitcoinbefektetők és a fogyasztók egyre több figyelmet szentelnek a kriptopénz 2020 májusi blokkjutalom-feleződésének.

A Google Trends december 17-i adatai szerint a „Bitcoin halving” iránti érdeklődés jelentősen emelkedett 2019 során, több mint egy évvel a feleződést megelőzően.

A bitcoin feleződése bika narratívát teremthet

Az elmúlt öt évet tekintve figyelemre méltóan fokozott az érdeklődés – csak a 2016-os feleződést megelőzően volt ilyen magas.

Összevetve, a „bitcoin” iránti keresések csökkentek az elmúlt hónapok során, amely jelentős összefüggést mutat a kriptopénz árfolyamának csökkenésével.

November végén mindkét kifejezésre többen kerestek, a bitcoin ekkor indult kisebb növekedésnek.

Mindazonáltal a feleződést az elemzők sem hagyták figyelmen kívül.

Tuur Demeester, az Adamant Capital társalapítója azt mondta, hogy továbbra is sokan hiszik, hogy a feleződés beindíthatja a bitcoin árfolyamát.

„Tisztán látható, hogy a bitcoin iránti érdeklődés szinte megszűnt, így a befektetők hozzáállása is elég rossz helyzetben van. A kérdés már csak az, hogy a feleződés teremthet-e bika piacot. A Google Trends adatai szerint ez könnyen lehetséges.” – írta kedden a Twitteren.

Minden tekintet a bányászokon

A feleződés azt jelenti, hogy a bányászoknak járó blokkjutalom, és így az „új” bitcoinok forgalomba kerülése 50%-kal csökken.

2020-ban a jutalom 12,5 bitcoinról 6,25 bitcoinra csökken. Egyesek szerint a fokozott versengés máris kihatott a bányászok viselkedésére.

Az elmúlt hetek során a BTC/USD bebizonyította az elméletet, hogy a bányászok kiállnak egy bizonyos támaszszint mellett, amely egybeesik a bitcoin 6500 dolláros előállítási költségével.

Olvastad már? Van esély a növekedésre? Csökken a PlusToken nyomása

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂