Az utóbbi napokban egyre többet beszélnek arról, hogy a bitcoin nagy valószínűséggel hamarosan egy erős támaszszintre, 6400 dollárra csökken.

A Cointelegraph még egy olyan tanulmányt is közzétett, amely figyelmeztet, hogy a kereskedőknek a legrosszabb forgatókönyvre kell számítaniuk, ha az árfolyam 3000 dollár alá esik.

Jelen cikkünkben nem arról szeretnénk vitázni, hogy milyen mélyre kerülhetünk még. Inkább egy érdekes fundamentum alakulására hívnánk fel a figyelmet, amelyre 3 hete mi is figyelmeztettünk.

Az Ergo nevű elemző szerint a bitcoin legyengülése – az idei 14 000 dollárról 7 000 dollárra – a Plus Token nevet viselő Ponzi-szerű átverésnek tudható be.

Ergo arra a következtetésre jutott, hogy a PlusToken nagyjából 200 ezer bitcoint tudott összeszedni a hiszékeny befektetőktől, az utóbbi hónapokban pedig 1000 – 1300 BTC/nap tempóval értékesítették a coinokat, amely folyamatosan húzta lejjebb a kriptopénz értékét.

A Wasai Mixer technológiájának köszönhetően aztán a tranzakciókat úgy megkeverik, hogy nyomon követésük szinte lehetetlenné válik.

A blokkláncelemző már november végén figyelmeztetett, hogy a PlusToken – számításai szerint – még nagyjából 58 000 bitcoinnal rendelkezik, az eladási trend tehát még bő két hónapig folytatódhat.

 

A PlusToken BTC-értékesítéseinek üteme csökken

December 13-án aztán aktualizálta a számokat az új adatoknak megfelelően, és rájött, hogy a PlusToken az utóbbi időben jelentősen kevesebbet adott el BTC-iből azonos időtartam alatt.

Legújabb jelentése szerint jelenleg 300 BTC-t adnak el naponta, amely 70%-os csökkenés a korábbi időszak 1100 BTC/napos tempójához képest.

A napi 300 BTC eladása egy nyílt piacon alacsony eladásoldalú nyomást jelent, amely segíthet a bikáknak abban, hogy a bitcoin árfolyamát magasabbra tornázzák.

A legfontosabb kérdés természetesen továbbra is nyitva áll: vajon Ergo véleménye arról, hogy az utóbbi hónapok eséseinek oka a Plustoken, valóban megállja-e a helyét.

Olvastad már? Ádáz küzdelem dúl a bikák és a medvék között – mik a kilátások?

Forrás: kryptonovinky.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂