Spanyolországban már blokklánccal is követik a megújuló energiát

-

Az Ibériai félsziget két nagy cége nemrégiben jelentette be, hogy elindítják a blokklánc alapú energiamonitorozási rendszerüket.
Ennek segítségével bizonyíthatóan fenntartható áramtermelést tudnak végezni. A rendszer első felhasználója az El Corte Inglés nevű helyi nagy áruházlánc, amely így csökkenteni tudja a CO2-kibocsátását.
A kereskedelmi lánc számára a tiszta energiát az EDP áramszolgáltató fogja biztosítani. A leányvállalatuk, az EDP Renováveis 5 szélerőmű-farmot üzemeltet Spanyolországban, a vele szerződő cégek így a blokklánc-technológia előnyeiből is részesülnek.

Tiszta energia blokklánccal

A sajtóinformációk alapján az áruházlánc a három legnagyobb üzletében fogja először használni a rendszert. Ennek segítségével, az EDP közreműködésén keresztül valós időben tudják követni, hogy a létesítményeik által használt energia milyen forrásból származik.
A Blockchain Energy Tracking névre hallgató rendszer előnyeit elsőként Seville, Malaga, és Madrid városában található központjaik élvezhetik.


A megújuló energiát az EDP Renováveis fogja előállítani, a vállalat a világ egyik legnagyobb szélenergiával foglalkozó cége. Az Ibériai félszigeten több szélerőmű-farmot is üzemeltetnek.
Az az öt, amely az El Corte Inglés áruházait is árammal fogja ellátni, a Malaga, Seville és Cadiz tartományokban vannak, összesített kapacitásuk pedig mintegy 170 MW.
Ahogy a kereskedelmi lánc a sajtóközleményében írta, évente annyival csökkentik az áruházaik szénkibocsátását ezzel a módszerrel, mintha százezerrel kevesebb autó közlekedne az utakon egy hétig. Vagy amennyinek a megkötéséhez 10 év kellene, és 15000 fa.
Azután, hogy ennek a fontosságát is kiemelte, a vállalat CEO-ja, Joao Manso Neto általánosságban is méltatta a blokklánc jelentőségét:

„A Blockchain Energy Tracking rendszernek köszönhetően a vállalatok megmutathatják a részvényeseiknek, hogy felelősséget vállalnak a környezetért. Az energiaszektorban látható technológiai, digitális fejlődésből így mi is részesülhetünk.”

A blokklánc-technológia egyre több iparágban talál felhasználási területeket. Az, hogy valaminek az eredetét bizonyítani lehet a segítségével, tulajdonképpen az egyik legközönségesebb felhasználási mód.
A spanyol áruházak által használt áram mellett már sok mindenről tudunk, amelyek eredetiségét hasonlóan követik nyomon, legyen az kínai kalligrafikus műalkotás, vagy Egyesült államokbeli állatorvosi diploma.

Olvastad már? Oroszország legnagyobb darknetes piaca saját tokeneladást indítana

Forrás: newsbtc.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!