A PlusToken ellopott bitcoinjai dönthetik be a piacot

-

Az idei év nagy ármozgásokat hozott a bitcoin számára, mind lefelé, mind felfelé. Jelenleg a 7000 dollár körüli zónában tartózkodik, és az eladási nyomás továbbra is jelentősnek tűnik.

Az Ergo nevű Twitter-felhasználó szerint azonban további eladási hullám jöhet, ha a PlusToken nevű piramisjáték szervezői a piacra öntik az ellopott bitcoinból még náluk lévő 200 ezer darabot.

Erről egy tweet-sorozatban beszélt:

„Ha ezek a számok helyesek, márpedig az idén korábban 200 ezerre becsült mennyiség helyes volt, az árfolyamon még néhányszor nagyot mozdíthatnak.”

Még augusztusban a csalással összefüggő tárcákból kiutaltak 22923 bitcoint. Ezzel együtt a PlusToken egyike a kriptovilág legnagyobb exit scamjeinek, amit eddig láttunk.
Ergo mélyen beleásta magát a témába, számos tárcát leellenőrzött, amely összefüggésbe hozható a csalókkal. Az ezekben található coinok mennyisége segít elképzelni, a PlusToken mögött álló csapat mekkora mennyiséget önthet (vagy öntött) a piacra, lehetséges ármozgást okozva.
Három tárca lett azonosítva, és az elemző ezekkel összefüggésben kétszázezer bitcoint talált, amely a csalók kezében lehet.
Korábban már kiderült, a PlusTokennél a Wasabi Mixert használják, hogy megnehezítsék a coinok nyomon követését, a tranzakciók összekeverésével.

„Most úgy néz ki, 187.000 BTC körüli összegről beszélünk. Az elemzés még nincs kész teljesen, de ez nagyjából megfelel a korábbi 200.000-es becslésnek.”

A tweetek mellett egy grafikonon is ábrázolva van, hogyan alakulnak a mozgások. Ezeket visszakövetve Ergo arra jutott, hogy idén novemberben pl. napi 1100 BTC-t adtak el.

„Összeszámolva a mixelt coinokat (129.000 bitcoin), azt látjuk, hogy augusztustól eddig átlagosan 1300 coint adtak el, naponta. Ha ehhez hozzávesszük, hogy nagyjából 58 000 coin még nem ment át a mixeren, az átlagos napi eladások alapján még másfél-két hónapig eltarthat a dumpolás.”

Persze az is lehet, hogy a medvés hangulat azért uralkodott el a bitcoinon, mert nincs elég új belépő a piacra. Az előző két évben hiány mutatkozott az új kisbefektetőkből, akik friss pénzt hoztak volna a szektorba.
Vagy egyszerűen csak a kriptopiac megszokott ár-apály ciklusa miatt, amely hatalmas volatilitásban nyilvánul meg.

Olvastad már? Gyorsított tempóban folyik a bitcoinbányászat

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!