A Bitmain-társalapító Jihan Wu ezen a héten, a World Digital Mining Summiton bejelentette két új Antminer 17-es sorozat kibocsátását.

A World Digital Mining Summit elég komoly beszédtéma volt októberben, a várható fontos bejelentések miatt. Az egyik ezek közül Jihan Wu Bitmain-társalapítótól érkezett, aki két új kiegészítést jelentett be az Antminer 17-es sorozathoz.

A két új modell az S17+ és T17+ lesznek – fejlesztések várhatók a hashrátán és az energiafogyasztás hatékonyságán.

Adatok a fejlesztett gépekről

Wu szerint az Antminer S17+ 73TH/s-mal rendelkezik majd, miközben energiaigénye 40J/TH lesz. A T17+-nak ezzel szemben alacsonyabb, 64TH/s-os hashrátája lesz, hashekre vetített energiaigénye pedig magasabb, 50 J/TH.

Wu szintén hozzátette, hogy az Antminerek vezető modellek lesznek a bányászat innovációját tekintve. Elárulta:
Valamennyien a rig dizájnjának és a hatékonyságnak a jövőjét képviselik.

Elmondta, miszerint a Bitmain célja, hogy továbbra is elkötelezett maradjon a bányászgépek kapacitásának kutatásaiban és fejlesztéseiben, amely végül lehetővé teszi majd a vállalat számára, hogy eszközeit továbbfejlessze.

Egy másik fontosabb részlet a gépekkel kapcsolatban, hogy egy újfajta, kétcsöves hőelvezetési technológiát alkalmaznak majd, amellyel csökkenthető a ventilátorok keltette zaj.

A jelentés szerint a modellek rendelkeznek majd magashőmérséklet- és üzemzavar-védelemmel, amely nagyobb stabilitást teremt, és lehetővé teszi a bányászok számára a biztonságos üzemeltetést.

És végül, mindkét eszközben integráltak egy olyan megoldást, amely segítségével könnyen beépíthetővé válnak a bányásztanyák gépei közé, azok méreteitől függetlenül.

Wu akkor azt is elárulta, hogy a rendelések leadása október 11-től lesz lehetséges. Az új információk szerint a megrendelt termékeket napokon belül, december 1. és 11. között szállítják majd le.

A Bitmain reméli, hogy visszaszerzi az első helyet

Korábban ebben a hónapban számoltak be arról, hogy a Bitmain bitcoinbányászati ágazatban való dominanciája jelentős akadályokon ment keresztül az utóbbi 3 hónapban.

A magas árvolatilitás, a vállalat vezetői struktúrájában kialakult viszályok, valamint a vetélytársak fokozott aktivitása miatt a Bitmain elveszítette vezető bitcoinblokkgyártóként betöltött szerepét.

A legújabb S17 bányászrigek, valamint az újonnan épülő texasi bányászfarm azonban kritikus katalizátorok lehetnek abban a folyamatban, amelyben a Bitmain visszaszerzi a dobogó legmagasabb fokát.

Olvastad már? Frissítést kapott a Bitcoin-protokoll, immáron „atombiztos”

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: kriptoworld archívum


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂