A UBS bank korábbi bankára digitális értékpapíreladási platformot indít

-

A nemzetközi UBS bank egyik veteránja egy új startupot indított, amely megpróbál betörni a blokkláncon digitalizált értékpapírok piacára.
Claude Waelchli júliusban hagyta el a svájci bankot, ahol korábban vezető portfóliótanácsadó volt ultramagas jövedelmű ügyfeleknek és intézményi ügyfeleknek.

Waelchli a banknál töltött 12 éve alatt megismerte a blokkláncot és a digitális eszközöket is.

„Szerintem nem titok, hogy a pénzintézetek kísérleteznek ezzel az új technológiával” – mondta Waelchli – „…azonban a bankok jelenleg semmi komolyabb dologgal nem foglalkoznak” – tette hozzá.

A Securitize vetélytársához hasonlóan Waelchli startupja is egy szándékosan félreírt igéről kapta nevét, így született a: Tokenyz.
Ehhez hasonló projektként lehetne említeni a SharesPost és az OpenFinance szolgáltatásait.
Indulásakor a Tokenyz jutalmat ad a brókereknek, akiket ő csak ügyfeleknek hív, emellett egy technológiai költséget számol fel a tranzakciók lebonyolításáért.
Az elmúlt 6 hónap során a csapat megépítette az infrastruktúrát ahhoz, hogy létező eszközöket tokenizáljanak az Ethereum blokkláncán. Emellett egy olyan felhasználói élményt alakított ki, amely az akkreditált és intézményi befektetők igényeinek is megfelel.
A csapat most a digitális értékpapírok egy új szabványán dolgozik, nevezetesen az ERC-1400 tokenen.

„Jelenleg egy globális szövetség megalkotásán dolgozunk a kriptoszféra vezető szakértőivel, hogy létrehozzunk egy nyílt fórumot, ahol szabadon lehet beszélni és dolgozni egy közös szabvány megalkotása érdekében” – mondta Waelchli.

A tokenizálás egyszerűbbé teszi a tulajdonjog átadását, javítja a pénzzé tehetőséget a másodlagos piacokon, emellett kisebb kereskedéseket tesz lehetővé, valamint az elszámolásokat is felgyorsítja.
A Tokenyz beismerte, hogy a tokenizálás még gyerekcipőben jár, és csak nagyon kevés intézményi befektető használja.
A tokenyz jelenleg 17 alkalmazottal dolgozik, köztük találjuk Benson Samuelt, a Coinsecure alapítóját és technológiai vezetőjét, valamint Harsh Patelt a Capgemini korábbi tanácsadóját is.

Olvastad már? Gyorsított tempóban folyik a bitcoinbányászat

Forrás: coindesk.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!