Az arany árfolyama összeomlott az elmúlt kilenc év során a vezető kriptopénzhez képest. A bitcoin terjedésével egyre több aranyat lehet venni egyetlen BTC-ból.

Az arany összeomlott a bitcoinhoz képest

A Coin Metrics az iparág egyik vezető piaci és hálózati adatelemző cége, nemrég az arany/bitcoin párost is hozzáadták oldalukhoz.

Így átlátható módon rajzolódik ki, hogyan változott egy uncia arany árfolyama a bitcoinhoz képest.

A kereskedelmi pár alapján az arany árfolyama 370 000-szeres bukást tapasztalt 2010 óta. A nemesfém unciája 2010. július 25-én még 23 600 bitcoint ért, míg 2017 december 16-án csupán 0,064 bitcoint.

Josh Olszewicz, kereskedő, és a Brave New Coin írója szerint az arany értéke hosszú távon olyan meredeken zuhant lefelé, hogy Peter Schiff kriptokritikus-aranyrajongó biztos nem látná szívesen ezt a grafikont.

Annak ellenére, hogy az arany értéke nagyjából visszamászott 0,2 bitcoin/uncia értéke, nagyon távol áll a kilenc évvel ezelőtti szinthez képest. A kereslet és kínálat gazdasági modellje alapján az arany értéke még tovább eshet.

Az aszteroidák bányászásával hatalmas mennyiségű arany válhat elérhetővé. A NASA becslései szerint az aszteroidákban rejlő nyersanyagok értéke több billiárd dollárt érhet, mely véget vethet az arany szerepének, mint vagyontárolási eszköz.

Ahogy a világ egyre jobban belép a digitális korszakba, úgy egyre valószínűbb lehet, hogy a decentralizált és digitálisan ritka bitcoin értéke lesz a világ elsőszámú vagyontárolási eszköze.

Ha így haladunk, akkor az arany hamarosan csak pár satoshit fog érni.

Olvastad már? IDAX kriptováltó – technikai gondok, vagy egy újabb exit scam?

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂