A bitcoin 100 000-szeresen szárnyalta túl az aranyat 2010 óta

-

Az arany árfolyama összeomlott az elmúlt kilenc év során a vezető kriptopénzhez képest. A bitcoin terjedésével egyre több aranyat lehet venni egyetlen BTC-ból.

Az arany összeomlott a bitcoinhoz képest

A Coin Metrics az iparág egyik vezető piaci és hálózati adatelemző cége, nemrég az arany/bitcoin párost is hozzáadták oldalukhoz.
Így átlátható módon rajzolódik ki, hogyan változott egy uncia arany árfolyama a bitcoinhoz képest.
A kereskedelmi pár alapján az arany árfolyama 370 000-szeres bukást tapasztalt 2010 óta. A nemesfém unciája 2010. július 25-én még 23 600 bitcoint ért, míg 2017 december 16-án csupán 0,064 bitcoint.

Josh Olszewicz, kereskedő, és a Brave New Coin írója szerint az arany értéke hosszú távon olyan meredeken zuhant lefelé, hogy Peter Schiff kriptokritikus-aranyrajongó biztos nem látná szívesen ezt a grafikont.
Annak ellenére, hogy az arany értéke nagyjából visszamászott 0,2 bitcoin/uncia értéke, nagyon távol áll a kilenc évvel ezelőtti szinthez képest. A kereslet és kínálat gazdasági modellje alapján az arany értéke még tovább eshet.
Az aszteroidák bányászásával hatalmas mennyiségű arany válhat elérhetővé. A NASA becslései szerint az aszteroidákban rejlő nyersanyagok értéke több billiárd dollárt érhet, mely véget vethet az arany szerepének, mint vagyontárolási eszköz.
Ahogy a világ egyre jobban belép a digitális korszakba, úgy egyre valószínűbb lehet, hogy a decentralizált és digitálisan ritka bitcoin értéke lesz a világ elsőszámú vagyontárolási eszköze.
Ha így haladunk, akkor az arany hamarosan csak pár satoshit fog érni.

Olvastad már? IDAX kriptováltó – technikai gondok, vagy egy újabb exit scam?

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!