A bitcoin 100 000-szeresen szárnyalta túl az aranyat 2010 óta

-

Az arany árfolyama összeomlott az elmúlt kilenc év során a vezető kriptopénzhez képest. A bitcoin terjedésével egyre több aranyat lehet venni egyetlen BTC-ból.

Az arany összeomlott a bitcoinhoz képest

A Coin Metrics az iparág egyik vezető piaci és hálózati adatelemző cége, nemrég az arany/bitcoin párost is hozzáadták oldalukhoz.
Így átlátható módon rajzolódik ki, hogyan változott egy uncia arany árfolyama a bitcoinhoz képest.
A kereskedelmi pár alapján az arany árfolyama 370 000-szeres bukást tapasztalt 2010 óta. A nemesfém unciája 2010. július 25-én még 23 600 bitcoint ért, míg 2017 december 16-án csupán 0,064 bitcoint.

Josh Olszewicz, kereskedő, és a Brave New Coin írója szerint az arany értéke hosszú távon olyan meredeken zuhant lefelé, hogy Peter Schiff kriptokritikus-aranyrajongó biztos nem látná szívesen ezt a grafikont.
Annak ellenére, hogy az arany értéke nagyjából visszamászott 0,2 bitcoin/uncia értéke, nagyon távol áll a kilenc évvel ezelőtti szinthez képest. A kereslet és kínálat gazdasági modellje alapján az arany értéke még tovább eshet.
Az aszteroidák bányászásával hatalmas mennyiségű arany válhat elérhetővé. A NASA becslései szerint az aszteroidákban rejlő nyersanyagok értéke több billiárd dollárt érhet, mely véget vethet az arany szerepének, mint vagyontárolási eszköz.
Ahogy a világ egyre jobban belép a digitális korszakba, úgy egyre valószínűbb lehet, hogy a decentralizált és digitálisan ritka bitcoin értéke lesz a világ elsőszámú vagyontárolási eszköze.
Ha így haladunk, akkor az arany hamarosan csak pár satoshit fog érni.

Olvastad már? IDAX kriptováltó – technikai gondok, vagy egy újabb exit scam?

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!