Komoly aggodalmakat váltott ki felhasználóiból a kínai IDAX kriptováltó, amióta az utóbbi napokban pénzkivételi gondokkal küszködött.

Úgy néz ki azonban, hogy a kiutalások tiltása valószínűleg a vállalat döntése miatt lépett érvénybe – szeretnék, ha a piac belföldön maradna.

Az IDAX tevékenysége továbbra is aktív

Pletykák szerint eltűnt a vezérigazgató, és magával vitte a tőzsde hidegtárcáinak privát kulcsait is.

A Weibo.com-on megjelent sztori szerint az IDAX nem biztonságos, és valószínűleg ez lehet a szektor következő exit scame. Az IDAX állítólag számos alkalmazottól megvált, a megmaradtak pedig nem tudják elérni a vezérigazgatót.

A hírportál nem mondta el konkrétan, melyik CEO-ra gondoltak, tudniillik a vállalatnak több ágazata van. A „hidegtárcák” említése ezen felül szintén nem szolgál pontos adatokkal azzal kapcsolatban, hogy mennyi eszközt tároltak ily módon.

A vállalat saját kijelentései szerint azonban a félelmek alaptalanok.

A kínai International Digital Asset Exchange továbbra is működő platformmal rendelkezik. Napokkal ezelőtt egy kereskedési versenyt is meghirdettek, valamint az ABBC tokenhez hasonló ösztönző programokat. A váltó a jelentések szerint átlagosan több mint 763 millió dollárt mozgatott az utóbbi napokban 24 órás intervallumot tekintve.

A tőzsde két napja jelentett be részleteket a Kínából történő pénzfelvétellel kapcsolatban, kétségkívül reagálva ezzel a kínai állapotokra. Az IDAX egyébként elárulta, hogy a szigorú szabályozások nagy hatással voltak a tevékenységeikre.

Éppen ezért nem meglepő, hogy a kínai kereskedők tömegesen fogtak hozzá eszközeik kiutalásához, amellyel torlódást okoztak a kiutaló csatornákban.

Az IDAX bejelentette, hogy minden erejükkel a félelmek eloszlatásán munkálkodnak, az exit scammel kapcsolatos pletykák azonban gyorsan elterjedtek a kriptoközösség körében.

Az IDAX-ról szóló híresztelések pánikot keltettek a közösségi médiában.

Az exit scames pletykákat a közösségi média segítségével terjesztették – hamar riadalmat keltettek.

A RealTract csapata egy blogbejegyzésben figyelmeztette a közösséget az IDAX esetleges kiutalási nehézségeiről.

A RET tokenek tulajdonosainak szóltak, hogy ha lehetséges, minél előbb vegyék ki érméiket, vagy vegyék fel a kapcsolatot a RealTracttal, amennyiben nem sikerült visszaszerezniük eszközeiket.

A RealTract szintén rávilágított az általános kiutalási korlátozásokra, valamint arra, hogy az IDAX-tól nem lehetett több adatot megtudni az esetről.

2019. november 23. óta a RealTract csapata rengeteg negatív visszajelzést kapott az IDAX váltón kialakult kiutalási korlátozásokkal kapcsolatban. Néhány felhasználó nem tudott BTC-t, ETH-t vagy más érmét – beleértve a RET tokent – kiutalni. A RealTract csapata megpróbálta felvenni a kapcsolatot az IDAX adminjával, eddig azonban nem érkezett semmilyen válasz.

A Gate.io-val kapcsolatos pletykák is hamisak voltak

A hír nagyjából akkor érkezik, amikor egy másik váltóval, a Gate.io-val kapcsolatos szóbeszédet sikerült elsimítani.

Egy nemrég közzétett tweetben elutasította a híreszteléseket, és fake newsnak nevezte azokat.

A kisebb kínai váltók szintén bezárhatnak, hiszen az ország cudar hozzáállása instabilitással kapcsolatos félelemeket kelthetnek a felhasználókban, akiknek nem éri meg folyton amiatt aggódniuk, hogy bármikor az országban ragadhat a pénzük.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂