IDAX kriptováltó – technikai gondok, vagy egy újabb exit scam?

-

Komoly aggodalmakat váltott ki felhasználóiból a kínai IDAX kriptováltó, amióta az utóbbi napokban pénzkivételi gondokkal küszködött.
Úgy néz ki azonban, hogy a kiutalások tiltása valószínűleg a vállalat döntése miatt lépett érvénybe – szeretnék, ha a piac belföldön maradna.

Az IDAX tevékenysége továbbra is aktív

Pletykák szerint eltűnt a vezérigazgató, és magával vitte a tőzsde hidegtárcáinak privát kulcsait is.
A Weibo.com-on megjelent sztori szerint az IDAX nem biztonságos, és valószínűleg ez lehet a szektor következő exit scame. Az IDAX állítólag számos alkalmazottól megvált, a megmaradtak pedig nem tudják elérni a vezérigazgatót.
A hírportál nem mondta el konkrétan, melyik CEO-ra gondoltak, tudniillik a vállalatnak több ágazata van. A „hidegtárcák” említése ezen felül szintén nem szolgál pontos adatokkal azzal kapcsolatban, hogy mennyi eszközt tároltak ily módon.
A vállalat saját kijelentései szerint azonban a félelmek alaptalanok.
A kínai International Digital Asset Exchange továbbra is működő platformmal rendelkezik. Napokkal ezelőtt egy kereskedési versenyt is meghirdettek, valamint az ABBC tokenhez hasonló ösztönző programokat. A váltó a jelentések szerint átlagosan több mint 763 millió dollárt mozgatott az utóbbi napokban 24 órás intervallumot tekintve.
A tőzsde két napja jelentett be részleteket a Kínából történő pénzfelvétellel kapcsolatban, kétségkívül reagálva ezzel a kínai állapotokra. Az IDAX egyébként elárulta, hogy a szigorú szabályozások nagy hatással voltak a tevékenységeikre.
Éppen ezért nem meglepő, hogy a kínai kereskedők tömegesen fogtak hozzá eszközeik kiutalásához, amellyel torlódást okoztak a kiutaló csatornákban.
Az IDAX bejelentette, hogy minden erejükkel a félelmek eloszlatásán munkálkodnak, az exit scammel kapcsolatos pletykák azonban gyorsan elterjedtek a kriptoközösség körében.

Az IDAX-ról szóló híresztelések pánikot keltettek a közösségi médiában.

Az exit scames pletykákat a közösségi média segítségével terjesztették – hamar riadalmat keltettek.
https://twitter.com/kryptokingg/status/1198633850756304899?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1198633850756304899&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fidax-exchange-whats-really-happening-to-withdrawals%2F
A RealTract csapata egy blogbejegyzésben figyelmeztette a közösséget az IDAX esetleges kiutalási nehézségeiről.
A RET tokenek tulajdonosainak szóltak, hogy ha lehetséges, minél előbb vegyék ki érméiket, vagy vegyék fel a kapcsolatot a RealTracttal, amennyiben nem sikerült visszaszerezniük eszközeiket.
A RealTract szintén rávilágított az általános kiutalási korlátozásokra, valamint arra, hogy az IDAX-tól nem lehetett több adatot megtudni az esetről.

2019. november 23. óta a RealTract csapata rengeteg negatív visszajelzést kapott az IDAX váltón kialakult kiutalási korlátozásokkal kapcsolatban. Néhány felhasználó nem tudott BTC-t, ETH-t vagy más érmét – beleértve a RET tokent – kiutalni. A RealTract csapata megpróbálta felvenni a kapcsolatot az IDAX adminjával, eddig azonban nem érkezett semmilyen válasz.

A Gate.io-val kapcsolatos pletykák is hamisak voltak

A hír nagyjából akkor érkezik, amikor egy másik váltóval, a Gate.io-val kapcsolatos szóbeszédet sikerült elsimítani.
Egy nemrég közzétett tweetben elutasította a híreszteléseket, és fake newsnak nevezte azokat.


A kisebb kínai váltók szintén bezárhatnak, hiszen az ország cudar hozzáállása instabilitással kapcsolatos félelemeket kelthetnek a felhasználókban, akiknek nem éri meg folyton amiatt aggódniuk, hogy bármikor az országban ragadhat a pénzük.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!