A dél-koreai Kakao techcég leányvállalata által futtatott Upbit kriptotőzsde arról értesítette a felhasználóit, hogy a forrótárcáikból összesen 342 ezer ethert utaltak ki ismeretlenek. Ez mai árfolyamon mintegy 50 millió dollárt ér. Az incidenst hivatalos bejelentésben erősítette meg Lee Seok-woo a tőzsde ügyvezetője.

A tőzsde a saját vagyonából kártalanítja az ügyfeleket

A hivatalos közlemény szerint „2019. november 27-én, megközelítőleg 58 milliárd won értékben, 342 ezer ethert utaltak ki a tőzsde hot walletjéből egy ismeretlen címre”. A közleményben a célszámla címét is megadták.

Az ügyvezető – amellett, hogy bocsánatot kért az ügyfelektől az esetleges kényelmetlenségekért – röviden és tömören hekkelésnek nevezte az ügyet. A tőzsde biztosította a felhasználókat, hogy a károkat, amelyek mai árfolyamon nagyjából 50 millió dollárt tesznek ki, a vállalat saját vagyonából fogják fedezni. A kriptopénzeiket azonnal átutalták hidegtárcákba, hot walletben nem hagytak semmit.

A ki- és beutalás még legalább két hétig nem lesz lehetséges. Lee Seok-woo azonnal értesíti az ügyfeleket, amint újra használható lesz a tőzsde.

Ezenkívül az ügyvezető azt is elmondta, hogy több, mostanában tapasztalt nagyobb eszközmozgás nem kapcsolódik ehhez az esethez, azok a tőzsde saját tranzakciói voltak az online és az offline tárcáik között.

Valós veszélyek

Idén márciusban az Upbitot, valamint az East Security helyi kiberbiztonsági céget is azzal vádolták, hogy a felhasználóik adatai kiszivárogtak. Akkor észak-koreai hekkereket sejtettek az adathalász akció mögött, akik a platform képviselőinek adták ki magukat.

2018 januárjában a négy legnagyobb koreai tőzsde, a Bithumb, az Upbit, a Coinone, és a Korbit egyezett meg egy közös „forródrót” létrehozásában. Ennek segítségével a gyanús tranzakciókat az észlelésük után azonnal le tudják állítani, vagy a mozgásokat követni.

A Bithumb például három nagyobb biztonsági mulasztást is megélt azóta, a legutóbbit idén márciusban.

Olvastad már? Van néhány hiányossága PlanB SF-modelljének

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂