A texasi Rockdale városában nyitotta meg a bányászhardvereket gyártó kínai óriáscég a legújabb bányakomplexumát. Állításuk szerint „ez a világ jelenlegi legnagyobb bitcoinbányája”.

A Bitmain október 21-én jelentette be a sajtónak, hogy a Rockdale Ipari Park és a DMG Blockchain Solutions kanadai technológiai cég együttműködésével startolt el a projekt.

Ígéretek a helyi gazdaság élénkítésére

A sajtóhírekben kiemelten hangsúlyozzák a helyi gazdasági szereplőkkel történő együttműködést Austintól keletre, a Milam megyében található Rockdale-ben.

A létesítmény jelenleg 25 MW kapacitású, további 50 MW teljesítmény még kiépítés alatt áll. A rendszer úgy van tervezve, hogy a jövőben akár 300 megawattig bővíthető. Mindez egy 33000 holdas, azaz nagyjából 13-14 ezer hektáros területen található.

Az ingatlan az Alcoa, az Egyesült államokbeli eredetű multinacionális fémipari vállalat tulajdonában áll, korábban olvasztókohó üzemelt rajta.

A DMG, amely a létesítmény-fenntartási és menedzsment-szolgáltatásokat biztosítja, a jövőbeli bővítések során is együttműködik majd a Bitmainnel, hogy biztosítani tudják a bányászati kapacitások hatékonyságát.

Mindkét cég szorosan együttműködik a bányászfarm személyzetével, valamint a helyi Rockdale MDD munkaközvetítő vállalattal.

A Bitmain építőipari és fejlesztési munkáiban a környékbeli beszállítókkal szeretne együttműködni, és a működéshez szükséges elektromos áramot is közvetlenül a rockdale-i energiaszolgáltatótól vásárolná meg.

A térség gazdaságának támogatása mellett a város iskolájával együttműködve oktatási programokat is indítanának. Ezekben a blokklánc-technológiát és a bányászközpontok, adatközpontok üzemeltetését ismertetnék meg.

Jelentős lépés a Bitmain globális terjeszkedésében

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Bitmain 2018 augusztusában jelentette be a texasi üzemének elindítását. Akkor a várakozások alapján mintegy 400 munkahelyet jósoltak az első két évben, és az indulási időszaknak számító első hét évre 500 millió dolláros költségvetési keretet határoztak meg, amelyet az ottani gazdaságba fektetnének be.

Idén januárban a helyi lapok szerint lelassult a projekt, a kivitelezés megállt. Ennek okaként a visszás piaci helyzetet, azaz az árfolyamok esését határozták meg.

Most, az éles indulás után Clinton Brown, a Rockdale Project vezetője úgy értékelte, hogy

„ez jelentős lépés a Bitmain globális terjeszkedési tervei között”.

Olvastad már? Peter Schiff szerint akár 2000 dollárig eshet a bitcoin árfolyama

Az államban rendelkezésre álló stabil és hatékony energiaszolgáltatás alapvető az iparban. Ez pedig elengedhetetlen a bányászati szektor megfelelő növekedéséhez.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Colin Logs


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂