Nem titok, hogy mostanában nem szerepelt túl jól a bitcoin. A kriptopénz értéke 100%-ot emelkedett az elmúlt év során, de értéke 45%-ot esett az éves 14 000 dolláros csúcshoz képest.

A drámai esés 14 000 dollárról 7700 dollárig sok optimista szerint csak azt jelenti, hogy a bitcoin hamarosan újra beindul és megdönti éves csúcsát.

Egy híres kriptoszkeptikus szerint a bitcoin grafikonja „borzalmasan fest” a technikai elemzési eszközök szerint.

A bitcoin grafikonja „borzalmas”

Ha az elmúlt évek során követted a kriptopénzeket a Twitteren, akkor valószínűleg találkoztál a bitcoin cinikusaival, akik utálják a kriptót, és mindent, ami ezzel kapcsolatos.

Az egyik ilyen ismert kritikus Peter Schiff, libertariánus közgazdász és befektető, aki nagyon ellenzi az adózást. Egyesek szerint igazi kripto- és decentralizáltpénz-rajongó lehetne, de ez távolabb nem is állhatna a valóságtól.

Schiff nem kevesebb mint egy koint birtokol, melyeket adományokon keresztül kapott. Mégis hosszú ideje támadja a bitcoint, szerinte ugyanis nincs létjogosultsága az arannyal szemben.

Schiff ismét jelentkezett péntek este, amikor a Twitteren elmondta, hogy a bitcoin árfolyamgrafikonja „borzalmasan fest.” Szerinte a mostani „az összeomlás utáni medve jel azt mutatja, hogy 6000 dollár felé tart a projekt értéke”, mely 25%-os esést jelent, ha beigazolódik.

Azzal folytatta, hogy a bitcoin nemcsak elbukott egy mutatót „hanem egy fej és egy váll formáció jobb vállán állhat, ami egy 2000 dollárig való bukásra utalhat.”

A bitcointámogatók persze nem fogadták túl jól Schiff legújabb elemzését. Anthony Pompliano, a Facebook csapatának korábbi tagja, aki azóta kriptobefektető lett, ismét kiemelte a kritikus számára a bitcoin ritkaságát, azt a tényt, hogy még nem terjedt el egészen, valamint olyan tényezőket, melyek az elkövetkezendő évek során megdobhatják a kriptopénz értékét.

Schiff azonban kiáll álláspontja mellett. Pompliano felvetésére, hogy a bitcoin az elmúlt évtized legjobban teljesítő befektetése, csak annyit válaszolt, hogy „amit feldobtak, le is kell, hogy essen. A visszapillantóban arra figyelsz, ami már megtörtént… a bitcoin felment mivel mindenki ezt vásárolta. De az asztalok már megteltek, és ahogy a tömegek elkezdik eladni úgy az árfolyam is összeomlik.”

Hosszú távú bika irányzat

Schiff elemzése azt is mutathatja, hogy csak idő kérdése, hogy a bitcoin új mélységekbe zuhanjon. Egyéb mutatók alapján a kriptopiacok egy makró bika piacon esnek át.

A Bitstamp háromnapos bitcoingrafikonján kora augusztusban kirajzolódott egy „arany kereszt” Ez azért lényeges, mivel ilyen utoljára kora 2016-ban jelent meg.

Ezt követte az áremelkedés 500 dollárról 20 000 dollárig, mely 4000%-os emelkedés, kevesebb mint 24 hónap alatt. Ha a történelem megismétli önmagát, akkor 2021 közepére akár 400 000 dollár lehet a bitcoin értéke.

Az egy hónapos Ichimoku-felhő első vezérvonala meghaladta a másodikat, ezzel hónapok óta először vált zölddé.

Forrás: newsbtc.com

Kiemelt kép: Job career


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.