Egy milliárdos befektető nagy gazdasági lassulásra figyelmeztet, hogy reagálhat erre a bitcoin?

-

Ray Dalio, a Bridgewater Associates társellnöke és társbefektetési tisztje 18 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. Arra figyelmeztett, hogy a központi bankok lépései nem állíthatják meg a világgazdaság lassulását, mely közepes időtávon kihathat a bitcoin árfolyamára is.
Egyesek menedékvalutaként írják le a bitcoint. Megint más elemzők, mint a Fundstrat Thomas Lee-je úgy hiszik, hogy a bitcoin az elmúlt hónapok során egy olyan pénzügyi eszköz volt, amely a részvénypiacokkal együtt mozgott.
Lee a CNBC Fast Money műsorában elmondta:

 „Szerinte a legközelebbi kitörés a részvénypiacokkal együtt fog zajlani. Úgy gondolom, ha a részvények megtörik korábbi csúcsaikat, akkor a bitcoin egy rizikós pénzügyi eszköz lehet.”

Ha a bitcoin követi a részvénypiacok irányzatait, és ha a globális gazdaság lassulása elkezd hatni a részvényárfolyamokra, akkor egyesek szerint növekedhet az eladási nyomás a bitcoinon.

Miért válhat rizikóssá a bitcoin

A bitcoin egy alternatív vagyontárolási forma. Az olyan szabályozott kereskedelmi felületek felbukkanásával, mint a CME határidős piaca, a Bakkt és egyéb letétkezelési szolgáltatásokkal számos intézményi és akkreditált pénzügyi befektető figyelmét megragadta.
Azonban összértéke és labilitása miatt a bitcoin továbbra is egy nagy rizikójú eszköz. A legtöbb befektető szerint egy recesszió során az akkreditált befektetők általában az ilyen befektetésüktől válnak meg elsőként.


Dalio szerint a globális gazdaság „besüppedt”, és egy olyan periódusba lépett, ahol a laza pénzügypolitikák és kamatcsökkentések nem tudják enyhíteni a piacokon lévő nyomást.
„A ciklus kezd eltűnni, egy olyan világban élünk, melyet „besüppedtnek” neveznék. Szerinte az 1930-as évekhez hasonlóan a jelentős gazdaságok közötti viták növelik a globális piacok geopolitikai kockázatait.
Dalio hozzátette:

 „Az 1930-as évekhez hasonlóan most is egy feltörekvő hatalom hívja ki a már létező nagyhatalmat, a Kína-USA konfliktusokban.”

A szkeptikus és optimista befektetők jelenleg is egyetértenek abban, hogy a Fed alkalmazkodó álláspontja és a további kamatcsökkentések tartják az amerikai részvénypiacok lendületét, annak ellenére, hogy továbbra sincs végleges kereskedelmi megállapodás az USA és Kína között.
Ha a kamatcsökkentések egyre kevésbé tudják tartani a gazdaság növekedését, akkor a befektetők agresszívabb módon védhetik értékeiket olyan hagyományos eszközökkel, mint az arany és a kötvények. Ennek következtében hatalmas bitcoineladások történhetnek.

Egyelőre nincs elég adatunk

Egyelőre nincs hozzá elég adatunk, hogy megállapítsuk, a bitcoin rizikós eszköz-e, valamint, hogy a befektetők hatalmas eladásokat hajtanának-e végre egy recesszió hírén.
A bitcoin 2018 végén egy rizikós eszköz képét mutatta, amikor az USA-Kína kereskedelmi háború elakadása miatti tárgyalások következtében 50%-ot emelkedett annak értéke.

Olvastad már? Dr. Doom a kriptoról beszélt, a tévedéseit most megcáfoljuk

A 2018 végi eladások a véletlen művei is lehettek, így idővel kiderül, hogy a bitcoin valóban menedék, vagy pedig kockázatos valuta lett-e az elkövetkezendő hónapok során a globális gazdaságok lassulásával.
Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!