A Bitmain, a világ legnagyobb bitcoin bányásza, illetve bányász berendezés gyártója bejelentette konstrukciós terveit egy új blokklánc adatközpont és kriptopénz bányász létesítmény létrehozásával kapcsolatban, melyet egy Texas állambeli városban, Rockdale-ben kívánnak felépíteni.

A CCN korábban már beszámolt róla, hogy a vállalat elárulta terveit egy texasi adatközpont létrehozásával kapcsolatban, melyek az épp zajló észak-amerikai terjeszkedést hivatottak erősíteni.

A létesítmény része egy a régióba történő 500 millió dolláros befektetésnek, az elvárások szerint pedig 400 új munkahelyet teremt majd. A helyiek azt remélik, hogy ezzel újjáéled a bezárt iparlétesítményektől és munkahelyek elvesztésétől szenvedő környék gazdasága.

Újraiparosítás amerikai „rozsdaövezetben”

A Bitmain nyilatkozata szerint a létesítmény, amely 2019 elején kezdi majd meg működését, és két év alatt teljes kapacitással fog működni, egy több mint 500 millió dolláros befektetésnek köszönhetően jöhetett létre. Ez egy kezdeti periódusa annak a hétéves programnak, amely helyi, megyei és állami szinteken segíti elő a gazdaság fejlődését.

Az elhagyatott Alcoa alumíniumolvasztó üzembe való beköltözéssel, a létesítmény új életet szeretne lehelni a környező gazdaságokba, azzal, hogy az első két év alatt több mint 400 munkahelyet teremt, és meggátolja a fiatal szakemberek és a pénz eltűnését a régióból. Szintén jelentős lesz a rendelkezésre álló, megnövekedett jövedelemszorzó hatása a kisvállalkozások és az ingatlanárak területén.

Forrás: alcoa.com

Még érdekesebb azonban, hogy a Bitmain megígérte, együttműködik majd a Miliam megyei iskolákkal és oktatási intézményekkel, hogy megadja a helyi diákoknak és lakosoknak a megfelelő technikai és szakmai képességeket, ha karriert szeretnének építeni az adatlétesítményben.

Hogy kiemelje befektetési terveinek komolyságát, a vállalat máris számos pozícióra kezdett munkásokat toborozni, beleértve mérnököket, technikusokat, vezetőket, értékesítési munkatársakat, pénzügyi munkatársakat és kutató munkatársakat.

Egy kialakuló minta

A Bitmain bejelentése alapján a rockdale-i adatközpont egy kulcsösszetevője lesz a Bitmain stratégiai befektetésének és terjeszkedési terveinek az észak-amerikai régióban.

2013-as kínai megalakulása óta a Bitmain a bitcoin bányászati berendezések vezető gyártójává vált, egy 70 százalékos becsült piaci részesedéssel. A jelenleg zajló észak-amerikai terjeszkedés pedig kulcsrésze a globális terjeszkedésének.

„A Bitmain igazán megtisztelve érzi magát, hogy bejelentheti ezeket a híreket, és izgatottan várja, hogy együttműködhessen a helyi partnerekkel, a kormánnyal és minden érdekelttel a tervek megvalósításában, a kezdeti telepítési szakaszban, a működtetésben, és azon túl” – mondta Jeff Stearns, a Bitmain észak-amerikai osztályának ügyvezető alelnöke.

Forrás: ccn.com