A Bitcoin „nem megy tönkre”, ha megtartja jelenlegi árát és volatilitási szintjét, mondta Tom Lee, a Fundstrat elemzője a CNBC „Fast Money” című műsorában augusztus 6-án.

Az interjúban Wall Street bikája a Fundstrat nemrég indított Bitcoin Misery Index (BMI) rendszerére hivatkozott, melynek célja, hogy informálja a befektetőket arról, hogy az ár és a volatilitás alapján mennyire „boldogtalanok” a valuta tulajdonosai.

Lee szerint, ha az index 27 alá esik, az azt jelenti, hogy jók a jövőbeli megtérülések, de ha 68 százalék fölé emelkedik, akkor „ideje eladni a Bitcoint”. Megjegyezte, hogy mivel a jelenlegi index 39, a lendület hamarosan „visszaáll.”

„A Bitcoin nem megy tönkre, ha képes megmaradni ezeken a szinteken. Szerintem az emberek félnek attól, hogy újra 6.000 dollárra csökkent, és soha nem épül fel a medvepiacból.”

A Fundstrat kutatócsoportjának vezetője azt is kiemelte, hogy a Bitcoin jelenlegi kriptopiaci dominanciája, amely 48 százalékra ugrott az utóbbi hetekben, mint 37 százalékra csökkent júliusban.

Ahogy Lee kifejtette, annak a ténye, hogy a fő kriptopénz megtartja lendületét a piaci részesedés tekintetében, „valójában azt mutatja, hogy a piac reagál a történésekre.”

Szintén kiemelte az ipar legutóbbi nagy híreit, azt a bizonyos ICE bejelentést egy új, globális eszközplatform fejlesztésével kapcsolatban, akárcsak a SEC azon kijelentéseit, hogy a Bitcoin nem értékpapír.

A Kriptoworld.hu a napokban számolt be róla, hogy az ICE, amely 23 vezető globális tőzsde üzemeltetője, bejelentette terveit egy integrált digitális eszközplatform létrehozásával kapcsolatban, amely lehetővé tenné a vásárlók, a kerekedők és az intézményi ügyfelek számára, hogy vásároljanak, értékesítsenek, tároljanak vagy költsenek digitális eszközeikből egy „zökkenőmentes, globális hálózat” segítségével.

Július elején Lee megismételte állítását, miszerint a Bitcoin bármikor elérheti a 22.000 és 25.000 dollár közötti árat 2018 végéig. Korábban idén nyáron, június 27-én Lee megjósolta, hogy a Bitcoin júniusi csökkenő tendenciája megfordítható lenne, ha a Bitcoin áttörné a 6.300 és 6.400 dolláros ellenállási pontokat.

Forrás: cointelegraph.com