Bréking: A világ legnagyobb tőzsdekezelője Bitcoin piacot indít

-

Az Intercontinental Exchange (ICE), a New York-i tőzsde (NYSE) tulajdonosa bejelentette, hogy bevezeti a fizikailag teljesített bitcoin határidős szerződéseket, és megalapít egy új vállalatot, amelynek küldetése az lesz, hogy a bitcoin mainstream pénzügyi eszközzé tegye.

Az ICE bevezeti a fizikailag teljesített Bitcoin határidős szerződéseket

Az ICE pénteken tette közé úttörő bejelentését. Elárulták, hogy az új platform – a Bakkt – olyan nagy vállalatokkal együttműködve fejlesztik majd, mint a Microsoft, a Starbucks és a BCG.

A Bakkt az ICE amerikai határidős piacával és klíringirodájával integrálódva fizikailag teljesített egynapos bitcoin határidős termékeket kínál majd, kiegészítve az ICE saját fizikai raktározásával. A termékeket novemberben indítják majd el, a hatósági jóváhagyás függvényében.

Mivel az ICE – a pénzügy egyik legnagyobb neve – letétkezelőként fog szolgálni az összes Bakkt platformon tárolt eszköz számára, az olyan intézményi befektetők, mint a nyugdíjpénztárak, alapítványok és biztosítóvállalatok kevésbé lesznek határozatlanok, hogy ebbe a virágzó eszközosztályba fektessenek. A CCN korábban már megírta, hogy elemzők és más intézményi befektetésben jártasok következetesen vártak egy elismert és szabályozott letétkezelőt, amelynek hiánya elsődleges oka volt annak, hogy az intézmények távol tartották magukat a bitcointól.

„A Bakktot arra tervezték, hogy egy skálázható utat nyújtson az intézmények, a kereskedők és a fogyasztók digitális eszközökben való részvételére. Ezt úgy kívánja elérni, hogy előmozdítja a nagyobb hatékonyságot, a biztonságot és a hasznot” – mondta Kelly Loeffler, a Bakkt vezérigazgatója. „Közösen építünk egy nyílt platformot, amely segít feloldani a digitális eszközök átalakításának lehetőségeit a globális piacokon és kereskedelemben.”

Hosszútávon azonban a Bakkt bitcoin határidős tőzsde – amelynek egyéb befektetői olyan nevek, mint a Microsoft leányvállalat M12, a Fortress, a Susquehanna, a Pantera Capital és a Galaxy Digital – szeretne egy teljes körű platformmá válni, amely segít a digitális eszközöknek abban, hogy mainstream pénzügyi eszközosztállyá fejlődjenek.

„Azzal, hogy a szabályozott, összekapcsolt infrastruktúrát egyesítjük a digitális eszközök intézményi és fogyasztói alkalmazásaival, célunk, hogy globális szintű magabiztosságot építsünk ki az eszközosztályban, összhangban azzal a tervünkkel, hogy átláthatóságot és bizalmat vigyünk a korábban szabályozatlan piacokba” – mondta Jeffrey C. Sprecher, az Intercontinental Exchange alapítója, elnöke és vezérigazgatója.

Mainstreambe a Bitcoint

Sprecher és Loeffler egy Fortune-nak adott interjújában mesélt ambiciózus terveikről. Elárulták azt is, hogy a platform saját „omnibusz főkönyv”-vel fog rendelkezni, amely a Bitcoin blokklánca felett fog működni, hasonlóan a Lightning Networkhöz (LN)

Elmondásuk szerint azt várják, hogy az ICE segítségével a bitcoin egy bona fide valutává válik majd, amely a nemzetközi fizetések egyik eszköze lesz.

Ha egy cég eszközeit az ICE-re bízza, lehetősége lesz súrlódásmentes tranzakciókat folytatni olyan más intézményekkel és vállalkozásokkal, amelyek szintén rá vannak kapcsolódva a Bakkt főkönyvére.

„A Bitcoin nagyban leegyszerűsítené a globális pénzmozgást” – mondta Sprecher a kiadványban. „Meg van a lehetősége arra, hogy az első világméretű valutává váljon.”

Ennek érdekében a Bakkt azt kutatja, hogyan növelhetné a bitcoin előnyeit, mint fizetési eszköz. A bejelentés szerint a Starbucks aktív szerepet fog játszani abban, hogy a fogyasztók zökkenőmentesen dollárra válthassák holdingjaikat, így vásárolhassanak a Starbucks kávézóiban.

„Zászlóshajó kiskereskedőként a Starbucks döntő szerepet fog játszani a megbízható, szabályozott, gyakorlati alkalmazások terén. A fogyasztók dollárra válthatják digitális eszközeiket, hogy vásárolhassanak a Starbucksban” – mondta Maria Smith a Partnerships and Payments for Starbucks alelnöke. „Mint vezetők a mobil fizetések terén, a több mint 15 millió Starbucks Rewards taggal, vállalatunk  elkötelezett a fizetési lehetőségek innovációi és kiterjesztései iránt a felhasználók számára.”

Miközben azonban az ICE úgy gondolja, ők lehetnek az egyetlenek, akik a mainstreambe sodorják a bitcoint, azt is említik, hogy a valóság valószínűleg nem hasonlít majd arra, ami a kripto-anarchisták és sok korai kriptopénz használó vizionizáltak.

„A Bitcoin szélhámos elképzelésként nem tud túlélni” – mondta Sprecher a Fortune-nak. „A kriptovalutáknak a fejlődéshez egy kialakított infrastruktúrára van szükségük. Szükség van bizalomra és szabályokra, amelyek éveken át beépültek a pénzügyi rendszerünkbe.”

A bejelentés hatására a közzétételt követő órákban a bitcoin ára 7.503 dollárra emelkedett a Bitfinexen, miután előző nap 7.282 dollárra esett vissza.

 

Forrás: CCN

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!