BTC-bányász TV szettet jelentet meg a Canaan Creative

-

A világ második legnagyobb Bitcoin bányászgépeket gyártó vállalata, a Canaan Creative állításuk szerint „elsőként” dobnak a piacra televíziós bitcoin bányász szettet – írta augusztus 2-án a South China Morning Post (SCMP).

Az „AvalonMiner Inside” nevű készüléknek 2,8 billió hash/másodperc számítási kapacitása lesz, és állítólag „mesterséges intelligenciával” (AI) lesz felszerelve, illetve képes lesz hangparancsokat végrehajtani. A Canaan legerősébb bányász rigje egyébként 11 billió hash/másodperc kapacitással képes működni – jegyzi meg az SCMP.

A készülék emellett valós idejű adatokkal szolgál a bányászat aktuális jövedelmezőképességéről, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szórakoztató tartalmakért, vagy a Canaan platformján elérhető más termékekért is fizethessenek a kibányászott kriptopénz segítségével.

Miközben az új eszköz az első blokkláncot alkalmazó házi készülék, amelyet a cég piacra dob, néhány kripto szkeptikus kritikájának adott hangot az új termékkel kapcsolatban.

Xiao Lei, pekingi bitcoin elemző a Canaan legutóbbi lépését „felhajtásnak” nevezte, és hozzátette, hogy az ilyen termékeknek „több értelme lenne, ha a vállalatok képesek lennének a bányász funkciókat a már meglévő TV márkák készülékeibe is beépíteni.”

A Canaan a hongkongi tőzsdén még májusban nyújtott be kérelmet egy egymilliárd dolláros IPO kibocsátására, miután 1,3 milliárd jüan (kb. 205 millió dollár) bevételről számolt be 2017-ben – amely 27-szeres növekedés volt az előző évhez képest.

A 2017-es év profitja 361 millió jüan volt (52 millió dollár), amely a Bloomberg szerint 230-szor nagyobb volt, mint 2015-ben. A Frost & Sullivan tanácsadó cég előrejelzései szerint a Canaan bevétele 2020-ig eléri a 28,6 milliárd jüant (4,1 milliárd dollár).

A verseny azonban rendkívül húzós Kína jövedelmező bányászhardver-gyártó iparágán belül, a rivális Bitmain ugyanis állítólag 3 és 4 milliárd dollár közötti profitot ért el 2017-ben – többet, mint az amerikai videokártya-gyártó Nvidia ugyanabban a periódusban.

Július végén a Fortune számolt be róla, hogy a Bitmain körülbelül 1 milliárd nettó profitra tett szert 2018 első negyedévében, és állítólag kérelmezte egy tengerentúli IPO kibocsátását is.

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!