Tőzsdére lép a Bitmain

-

A Bitmain, amely a kriptoszféra igencsak negatív és hatalmaskodó szereplőjévé vált, most úgy döntött, tőzsdére viszi a vállalatot.

Első nyilvános részvénykibocsátásuk (IPO) előtt azonban a kínai Tencent és a japán Softbank is befektette a maga millióit. Ez utóbbi vállalat egyébként az Uber legnagyobb részvényese.

A Bitmain kínai bányászhardver gyártó és pool üzemeltető most a világ legnagyobb vállalatainak és befektetőinek is felkeltette az érdeklődését – úgy döntöttek, még idén bejegyeztetik magukat a hongkongi tőzsdén.

A CCN július végén számolt be róla, hogy a Bitmain egymilliárd dollárt szerzett egy finanszírozási körben, amellyel a vállalat akár már 15 milliárd dollárt is érhet.

A kínai QQ egyik kiadványa szerint a Bitmain szombaton befejezte az IPO-t megelőző privát gyűjtését – azt a kört, amelyben nevezetesen a kínai Tencent technológiai konglomerátum (A Facebook ázsiai riválisa) és a japán Softbank (egy techóriás, amelyet a temérdek mennyiségű tech vállalatokba történő befektetés tett híressé) is érintett.

A két befektető részvétele még inkább azt mutatja, mennyire a mainstreambe került az ipar legnagyobb vállalata, amely elképesztően nagy hatalommal és monopóliummal rendelkezik a teljes bitcoin hálózat és a piac felett.

Elképesztő növekedés

A temérdek támogatás valószínűleg az elképesztően nagy éves bevételnek köszönhető: a vállalat 1,1 milliárd dolláros haszonra tett szert 2018 első negyedévében.

Összehasonlításképp: Az Nvidia ugyanerről az időszakról 1,2 milliárd dolláros bevételről számolt be, nem nehéz tehát megérteni, mire ez a nagy felhajtás a befektetők részéről. A vállalat egyébként 12 milliárd dollárt ért, mielőtt júniusban lezártak egy 400 millió dolláros finanszírozási kört. A legutóbbi kör lezárása után a Bitmain immár 15 milliárd dollárt ér, amely a cég teljes értékének 16,5%-os növekedését jelenti kevesebb, mint 45 nap alatt.

A QQ jelentése azt is megerősítette, hogy a Bitmain Hongkongban bejegyeztetési folyamatot indított el. Fő részvényjegyzőjük a China International Capital Corp (CICC), amely Kína legrégibb befektetési bankja. A helyi média jelentései szerint kínai bennfentesek úgy vélik, a Bitmain 30 és 40 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik majd, mire év végéig a nyilvánosság számára is elérhetővé teszi részvényeit.

A cég annak ellenére is virágzik, hogy Kína erősen korlátozó kriptoipar irányelvei már 2017 eleje óta érvényben vannak. Továbbra is hatalmas bevételekre és egyre nagyobb piaci részesedésre tesz szert, ami nem kedvez a Bitcoin és más kriptopénzek decentralizált természetének.

A Bitmain azzal tette még színesebbé portfólióját, hogy az amerikai Circle kriptocégbe és az Opera webböngészőbe is végzett befektetéseket. Ahogy arról a kriptoworld.hu tegnap beszámolt, a vállalat megerősítette szándékát egy 500 millió dolláros kriptopénzbányász létesítmény létrehozásával kapcsolatban, amely az elképzelések szerint 400 új munkahelyet teremt majd Texas államban. Az észak-amerikai régió központjaként pedig már a Szilícium-völgyben is megvetették a lábukat: Ott egy majdnem 2.000 négyzetméteres irodatér létrehozásáról döntött a vállalat vezetősége.

Forrás: ccn.com

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!