A SEC szeptemberre halasztja a VanEck-SolidX Bitcoin ETF-jét

-

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elhalasztotta döntéshozását egy bitcoin ETF javaslatról, ezzel több mint egy hónappal többet kell várnunk a határozatra.

Egy augusztus 7-én közzétett rendeletben az ügynökség tisztviselői azt írták, hogy már többször belevetették magukat abba, hogy átgondolják: jóváhagyják-e azt, amely a maga nemében az első tőzsdén kereskedett termék lenne az Egyesült Államokban.

Nem meglepő azonban a SEC részéről, hogy törvényi hatalmuk segítségével folyton visszavessék a bitcoin ETF-ekről szóló döntéseket.

Az ügynökség szerint:

„A bizottság […] 2018. szeptember 30-át jelöli meg azon napként, ameddig a felügyeletnek jóvá kell hagynia vagy el kell utasítania […] a javasolt szabályváltoztatást.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti Bizottságának székhelye Washingtonban
Forrás: en.wikipedia.org

Ha jóváhagyják a CBOE javasolt szabályváltoztatását, az egy kritikus pont lehet a VanEck pénzkezelő cég és a SolidX kriptostartup számára is. A két vállalat még júniusban nyújtotta be saját javaslatát, egy sűrű komment-periódusra időzítve, amikor a kriptoközösség nagy támogatásáról tett bizonyosságot.

Elmondásuk szerint több mint 100 észrevétel érkezett július közepe alatt. A végső döntés eltolásáról az után határoztak, hogy a Cameron és Tyler Winklevoss befektetők által javasolt bitcoin ETF-et felülvizsgálták. Nekik többéves törekvésük veszett kárba, amikor a SEC megbízottjainak többsége felújította az ügynökség eredeti, múlt év márciusi elutasító döntését.

Hester Peirce, a SEC egy biztosának véleménye eltér a határozattól. Később egy interjúban elmondta a CoinDeskneknek, hogy a bitcoin a SEC az ETF-ek elutasításával mind a befektetők, mind az újítók számára rossz szolgálatot tesz.

A hír egyébként két napja jelent meg, a bitcoin ára pedig egy masszív zuhanással reagált az eseményekre. Augusztus 7-én 7.100 dollár volt az árfolyam, amely a cikk megjelenésekor 6.300 dollárra csökkent: ez nagyjából 11%-os esést jelent kevesebb mint 40 óra alatt.

Forrás: coindesk.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!