A Bitcoin Core kiadta a protokoll legújabb, 0.19.0.1-es verzióját, amely tovább erősíti, hogy az árfolyam összeomlása ellenére a bitcoin továbbra is fejlődik.

Az új verzióval alapértelmezettek lettek a SegWit-címek

A most megjelent kiadás legnagyobb újdonsága, hogy a felhasználók alapértelmezetten egy Bech32-címet kapnak. Ez azt jelenti, hogy a SegWit lett az alapértelmezett lehetőség, amely csökkenti a tranzakciós terheket.

A felhasználók megváltoztathatják ezt, ha hagyományos címet szeretnének használni.

Az új verzió apró, de fontos változtatásokat hoz a bányászok és tesztelők számára, ami azt sugallja, hogy a Bitcoin Core csapata nem adta fel a koin fejlesztését.

Az új verzió éppen akkor érkezett, mikor a bitcoin árfolyama a javulás jelét mutatta – ismét 7000 dollár felett van az eladások megállásával. Az új verzió azonban felvetette a bitcoin cenzúrázásának kérdését.

Nick Szabo szerint a Bitcoin-protokoll és -főkönyv, akár egy nukleáris háborúnak is ellenállna.

A Bitcoin-csomópontok továbbra is a fejlett országokra korlátozódnak

A Bitcoin hálózatát több mint 9300 csomópont futtatja, azonban egyes szkeptikusok szerint ez nem teljesen igaz. Továbbra is Kína és az USA a vezető a csomópontok számában, azonban a fejlett országokon kívül nem nagyon találni node-okat.

Egyesek szerint a Bitcoin-csomópontokot a Tor hálózatán keresztül is futtatnak, így ezek nem láhatók a megszokott hálózat felfedezőkkel. Emellett legalább egy csomópont egy műholdon található.

A csomópontok szerepe nagyon fontos, azonban azok elhallgattatása és cenzúrája is fennállhat. A bitcoin eddig elegendő csomóponttal rendelkezett, hogy megelőzze a dupla költéseket.

A megosztott főkönyv teljes mérete már több mint 260 gigabájt, ami számottevő, bár továbbra is mindenki számára elérhető, aki csomópontot futtatna.

A bányászok továbbra is aktívak, ismét 106 EH/s fölött áll a hashráta, és nem is mutatja a gyengülés jeleit. A bitcoin támogatói továbbra is bíznak a kriptopénz hosszú távú sikerében, a rövid távú ármozgások ellenére.

A GitHub nemrég a Svalbardban található sarkvidéki bunkerjában helyezte el egyes kódbázisait, köztük a Bitcoin Core kódját is, legalábbis a korábbi verziót.

A kód megőrzésével a Bitcoin protokoll további védelmet élvez egy esetleges atomháborúval szemben.

Bryce Weiner viccként azt mondta, hogy a bitcoin blokkláncát idővel szerzetesek fogják fejben számolni, és postagalambbal fogják azt elosztani.

Olvastad már? Mi a blokklánc és miért biztonságos

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂