Frissítést kapott a Bitcoin-protokoll, immáron „atombiztos”

-

A Bitcoin Core kiadta a protokoll legújabb, 0.19.0.1-es verzióját, amely tovább erősíti, hogy az árfolyam összeomlása ellenére a bitcoin továbbra is fejlődik.

Az új verzióval alapértelmezettek lettek a SegWit-címek

A most megjelent kiadás legnagyobb újdonsága, hogy a felhasználók alapértelmezetten egy Bech32-címet kapnak. Ez azt jelenti, hogy a SegWit lett az alapértelmezett lehetőség, amely csökkenti a tranzakciós terheket.
A felhasználók megváltoztathatják ezt, ha hagyományos címet szeretnének használni.
Az új verzió apró, de fontos változtatásokat hoz a bányászok és tesztelők számára, ami azt sugallja, hogy a Bitcoin Core csapata nem adta fel a koin fejlesztését.


Az új verzió éppen akkor érkezett, mikor a bitcoin árfolyama a javulás jelét mutatta – ismét 7000 dollár felett van az eladások megállásával. Az új verzió azonban felvetette a bitcoin cenzúrázásának kérdését.
Nick Szabo szerint a Bitcoin-protokoll és -főkönyv, akár egy nukleáris háborúnak is ellenállna.

A Bitcoin-csomópontok továbbra is a fejlett országokra korlátozódnak

A Bitcoin hálózatát több mint 9300 csomópont futtatja, azonban egyes szkeptikusok szerint ez nem teljesen igaz. Továbbra is Kína és az USA a vezető a csomópontok számában, azonban a fejlett országokon kívül nem nagyon találni node-okat.
Egyesek szerint a Bitcoin-csomópontokot a Tor hálózatán keresztül is futtatnak, így ezek nem láhatók a megszokott hálózat felfedezőkkel. Emellett legalább egy csomópont egy műholdon található.
A csomópontok szerepe nagyon fontos, azonban azok elhallgattatása és cenzúrája is fennállhat. A bitcoin eddig elegendő csomóponttal rendelkezett, hogy megelőzze a dupla költéseket.
A megosztott főkönyv teljes mérete már több mint 260 gigabájt, ami számottevő, bár továbbra is mindenki számára elérhető, aki csomópontot futtatna.
A bányászok továbbra is aktívak, ismét 106 EH/s fölött áll a hashráta, és nem is mutatja a gyengülés jeleit. A bitcoin támogatói továbbra is bíznak a kriptopénz hosszú távú sikerében, a rövid távú ármozgások ellenére.
A GitHub nemrég a Svalbardban található sarkvidéki bunkerjában helyezte el egyes kódbázisait, köztük a Bitcoin Core kódját is, legalábbis a korábbi verziót.
A kód megőrzésével a Bitcoin protokoll további védelmet élvez egy esetleges atomháborúval szemben.
Bryce Weiner viccként azt mondta, hogy a bitcoin blokkláncát idővel szerzetesek fogják fejben számolni, és postagalambbal fogják azt elosztani.

Olvastad már? Mi a blokklánc és miért biztonságos

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!