22 millió dolláros sikkasztás szerencsejátékra és kriptovásárlásra

-

Egy hollywoodi digitális marketingiroda korábbi igazgatója beismerte, hogy 22 millió dollárt sikkasztott munkáltatójától, hogy digitális valutákat vásároljon.
Az Kaliforniai Központi Kerületi Ügyészség november 22-én bejelentette, hogy Dennis Blieden beismerte a pénzügyi csalás és személyiséglopás vádját.
Blieden több mint 22 millió dollárt sikkasztott munkáltatójától, az ellopott összegből kriptopénzeket vásárolt, szerencsejátékozott és saját kiadásait fedezte.

Hatalmi visszalépés

Blieden a könyvelés és pénzügyek alelnökeként dolgozott a StyleHaul Inc.-nél, egy digitális marketingügynökség,nél amely influenszereket képvisel közösségi oldalakon. Blieden pozíciója lehetővé tette, hogy hozzáférjen és irányítsa a cég bankszámláit.
4 év leforgása alatt, 2015. októberétől 2019. márciusáig 1,2 millió dollárnyi csekket írt pókerjátékosoknak, 1,1 millió dollárt vett ki hitelkártyák fedezetére és 8,4 millió dollárt utalt kriptoszámláira.
A vádirat szerint:

„Hogy elrejtse a csalást, Blieden hamis bejegyzéseket írt a StyleHaul könyvelésébe, az illegális utalásokat úgy álcázta, mintha a StyleHaul ügyfeleinek utalna. Blieden azzal magyarázta a bankszámlájára érkező utalásokat, hogy azzal a pénzzel tulajdonképpen tartozott neki a cég. Blieden hamis utalási leveleket állított ki a Western Uniontól, és úgy hamisította meg ezeket, mintha a StyleHaul-ügyfeleknek utalna pénzt.”

Blieden 22 évnyi börtönbüntetést kaphat egy szövetségi fegyházban.

A közelmúlt kriptobűnesetei

Novemberben a New York Körzeti Kerületi Bíróság az amerikai kormánynak ítélte meg a Jon Barry Thompson ellen zajló polgári pert.
Thompsont, a pennsylvaniai Easton lakosát, azzal vádolják, hogy „tudatosan vagy felelőtlenségből hamis bitcoinvásárlásokat intézett ügyfeleknek több mint millió dollár értékben.”
Októberben a Delawareben bejegyzett Veritaseum blokklánccég és a New York-i Veritaseum LLC vezérigazgatóját, Reggie Middletont 8,4 millió dollár befizetésére ítélték értékpapír csalás miatt.

Olvastad már? Samson Mow szerint a bitcoin 2020-as feleződése „helyrehozza” az árfolyamot

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!