2020 rekordév lehet a kriptopénzek számára

-

A legtöbb kriptopénz már szeretne túl leni az idei éven, ugyanis számtalan altkoin alacsonyabb értékkel zárja az évet, mint amivel kezdte. 2020 azonban változtathat ezen.

Fényesebb jövő a kriptopénzek számára

A kriptopiac összértéke nagyjából 50%-kal magasabb, mint tavaly ilyenkor, azonban ez nagyrészt a bitcoinnak köszönhető. A legtöbb altkoin értéke alacsonyabb, mint amivel 2019-ben indított, így az idei év nem kedvezett nekik.
Azonban 2020-ban számos tényező hozhat újjászületést és árfolyamemelkedést. A pénzügyi aggályok egyre növekednek és a központi bankok egyre kockázatosabb lépsekkel próbálnak elkerülni egy recessziót.
A negatív kamat és a mennyiségi lazítás hatalmas nyomással terheli a pénzügyi piacokat és a fiat értékvesztéséhez vezethet. Számos országban dúl hiperinfláció, itt az emberek a kriptopénzek felé fordultak mentsvárként.
A pénzügyi eszközök romlásával a befektetők az olyan kockázatosabb befektetések felé terelődhetnek, mint a bitcoin. Az ingatlan és részvénypiacok sosem látott magaslatokban vannak, annak ellenére, hogy a globális adósság is az egekbe szökött.
https://twitter.com/CryptoWelson/status/1210073724071895040?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1210073724071895040&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fwhy-2020-will-bring-record-highs-for-cryptocurrencies%2F
A „Z” generáció nem akar pórul járni ezzel, így egyes elemzők szerint a kriptopénzek felé fordulhatnak.
Az amerikai elnökválasztás is rájátszhat, ugyanis Trump mindent meg fog tenni, hogy pörgesse a részvénypiacokat, még akkor is, ha a globális kereskedelmi egyezmények kárára, a protekcionizmus nevében kell megtennie mindezt.
A bitcoin feleződését sem lehet figyelmen kívül hagyni, ugyanis számítunk az árfolyam növekedésére az eseményt követően. Az infláció csökkenése és a stock-to-flow arány duplázódása mindenképp bika jel a bitcoin számára még akkor is, ha egyes bányászok jövedelmét negatívan érintheti.
Az Ethereum is hatalmas újításokat fog megkezdeni, többek között a proof of stake rendszerre való átállást, amely új befektetési lehetőségeket teremthet. A kamatozási lehetőségekkel rendelkező tokenek elég jól teljesítettek idén, így az ethereum is beindíthatja a piacokat, ha végre megjelenik a Serenity fejlesztés.

Sokan hitüket vesztették a kriptoiparban, a keresések száma folyamatosan csökken, az általános érdeklődéssel együtt. A legtöbb kriptopénz értéke korábbi csúcsukhoz képest 90%-kal alacsonyabban van és gyenge a pénzzé tehetőségük. Az új év azonban új életet lehelhet az iparba, ugyanis már két év eltelt a legutóbbi lufi óta.
Az intézményi érdeklődés folyamatosan növekdzik. A határidős ügyletek lehet, hogy nem vezetnek az árfolyam emelkedéséhez, de tovább terjedhetnek vele a kriptopénzek a pénzügyi körökben.
2019 lehetett volna jobb év is a kriptopénzek számára, a legtöbb ugyanis csak veszített értékéből. Csak a bitcoin és néhány kivétel élte túl sértetlenül, de a 2020-as év új reményeket hozhat.

Olvastad már? A világ leghíresebb Fakesatoshija ismét nagyot alkotott

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

A legjobb 1 dollár alatti kriptók 15x-es növekedésre esélyesek

Vendégbejegyzés A kriptopénz-befektetések egyedülálló esélyt kínálnak a jelentős hozamra, különösen a kevésbé ismert érmék esetében, amelyek értéke megsokszorozódhat. A 2024-es bikafutás kezdetén néhány 1 dollár alatti áron...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 04.24.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) natív tokenjének, a MATIC-nak a piaci érték és a realizált érték (MVRV) aránya vételi jelzést adott, jegyezte meg Ali Martinez kriptoelemző...

Kiadatás várhat a Binance szökött tisztviselőjére

A Binance vezetőjét, aki állítólag Nigériában szökött meg a fogva tartásból, a hónap végéig várhatóan kiadják Nigéria számára. Egy kenyai nyomozó úgy véli, hogy Anjarwalla...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!