Bálna vagy Buterin? Újabb pánik az Ethereum körül

-

Az Ethereum-társalapító Vitalik Buterin a karácsonyi forgatagban is a figyelem középpontjába került: sokan attól félnek, hogy 25 millió dollárnyi kriptopénzt adott el az ünnepek alatt.
Az Etherscan blokkláncfigyelő adatai szerint deceber 25-én 92 ezer ETH (jelenlegi árfolyamon 11,5 millió dollár) vándorolt egyetlen tárcáról az amerikai Kraken váltóra.

Bálna vagy Buterin?

A ViewBase blokkláncelemző szolgáltatás megjegyezte, hogy a tranzakció előtt a tárca 300 000 ETH-t tartalmazott, tartalmát pedig nagyrészt Buterintől szerezte néhány évvel korábban.

„A bálna valószínűleg egy ETH-fejlesztő, vagy pedig VB maga” – foglalták össze.

A tranzakció egyike volt annak a három nagy megmozdulásnak, amely gyors egymásutánban valósult meg. A Huobihoz 99 987 ETH, a Binance-hez pedig 25 908 ETH került.
A három tranzakció összértéke 25,5 millió dollárnak felel meg. A ViewBase kommentátorai azonnal aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy vagy Buterin vagy egy hozzá kapcsolódó befektető állhat a jelentős értékesítés mögött.

Újabb pánik az ETH-dömping körül

Buterin nem vett részt a beszélgetésben, amely az utóbbi napok ETH-likviditásait körülvevő pletykái harmadik körének számít.
Egy decemberi interjúban Buterin elárulta, hogy ő személyesen hajtott végre egy 70 ezer ETH-s értékesítést 2018-ban, amikor az altkoin kereskedése rekordárfolyamon zajlott. Akkor 100 millió dollárt sikerült bezsebelnie.
Korábban többen is beszámoltak arról, hogy múlt héten 789 ezer ETH-forgalom került lebonyolításra két olyan tárca között, amelyeket a Ponzi-sémaként felismert PlusToken kezel. Mindez további félelmeket keltett.
A piaci szereplők hangulata azután lett ellenséges az Ethereum felé, miután annak árfolyama folyamatos csökkenéseket tapasztal. A fejlesztőket szintén sorra érik megaláztatások, amiért a hálózat elkövetkező frissítésével vannak elfoglalva.
A legnagyobb altkoin pár héten belül két jelentős hard forkon megy majd keresztül, amelyet a jól ismert Udi Werheimer Bitcoin-támogató csak „abszurdként” jellemez.
Az ETH/USD-árfolyam 17 százalékot csökkent december eleje óta. 2019-es, 335 dolláros rekordjához képest a kereskedési pár 60%-os csökkenésben van a dollár javára.

Olvastad már? Exkluzív interjú John McAfee-vel

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!